Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Michael Schumacher
"Borili se bomo za mesta v ospredju"
Sedemkratni svetovni prvak je v intervjuju spregovoril o formi nove srebrne puščice, zakaj ga tudi sredina polja ne frustrira in kako za letošnjo sezono ocenjuje moštvenega kolega Nica Rosberga.
Bojan Vrbnjak Mercedes GP
15. marec 2011 | 17:08:27

Lahko bi se doma v Švici v celoti posvetil družinskemu življenju in se spočil na svojih edinstvenih rekordih in dosežkih. Toda Michael Schumacher se je po treh letih premora vrnil v formulo ena, kjer se je zoperstavil mlajši konkurenci in tistim kritikom, ki so mnenja, da je prestar ali pa prepočasen. V intervjuju je pojasnil, zakaj v lanskem letu ni bil frustriran, kaj si obeta od letošnje sezone in zakaj se lahko uči tudi od bistveno mlajšega moštvenega kolega Nica Roberga.

"Michael, natanko pred zaključkom zimskih priprav je bila srebrna puščica naenkrat zelo hitra. Ali je vaš dirkalnik sposoben zmagovati? Ali se nahajate znotraj vašega triletnega načrta?"

MS: "Smer je že prava. Definitivno. Letos bi morali kazati dobre predstave. Ali je dirkalnik tudi sposoben zmagovati – za to oceno bi raje počakal nekaj dirk. Toda s tem dirkalnikom se bomo borili za mesta v ospredju in to je zelo dobra novica. Ekipa je odlično opravila svoje delo."

"Če bi že preje vedeli, kako težak bo vaš povratek v sezoni 2010, bi se kljub temu odločili, da se vrnete v formulo ena?"

MS: "Nikoli nisem bil mnenja, da se bom po treh letih vrnil v formulo ena in vse bo tako kot je bilo prej. Sem realen človek. S tem sem tudi odgovoril na vprašanje. Drži, da je prilagajanje trajalo nekoliko dlje, kot sem se nadejal, toda vedno mi je bilo jasno, da bo težko  in da ni nobenega zagotovila za uspeh. Vendar sem tip človeka, ki ga te vrste izzivi samo še podžgejo."

Ali ste kdajkoli podvomili v lastne sposobnosti? Ali pa v to, da je Mercedes na pravi poti navzgor?

MS: "Kot sem povedal, sem realen človek. In tukaj govorimo o zelo kompleksnem, zelo konkurenčnem in nenehno spreminjajočem športu. Tukaj ne gre pričakovati, da stvari vedno tečejo po željah. Pomembno je, da se ne pustiš zmesti in da se osredotočaš na delo. To smo tudi storili in prepričan sem, da bo Mercedes znova kandidat za naslov prvaka."

Ali so boji v sredini polja za sedemkratnega svetovnega prvaka frustrirajoči ali pa morda skrbijo še za večjo zabavo, kot pa da bi v kakšnem dominantnem dirkalniku brez konkurence dirjali od zmage do zmage?

MS: "Pogosto sem zmagal tudi s podrejenim dirkalnikom po težkih bojih in to mi je vsekakor bolj zabavno. Toda vedno sem verjel v to, da uspehi niso samodejni, temveč si jih moraš prigarati. Zato borbe v sredini polja niso frustrirajoče, temveč so del te celote."

Ali na kakšen način čutite, da ste medtem že napolnili 42 let? Ali pa ste še vedno tako dobro telesno pripravljeni kot pred upokojitvijo?

MS: "Telesno nimam nobenih težav, sem v odlični pripravljenosti. Toda tudi formula ena je v zadnjih letih postala počasnejša. Sam sem seveda zrelejši, mirnejši in mogoče tudi bolj potrpežljiv kot prej."

Ali bi svojo vrnitev videli kot spodletelo, če se vam ne bi uspelo prebiti čisto na vrh?

MS: "Tako ne razmišljam. Tudi sam se najprej ne usedem in definiram situacije, da jo lahko potem imenujem, temveč se spustim v tekmovalnost, ker sem prepričan v to kar počnem in ker dajem vse od sebe, da cilj tudi dosežem. Tako razmišljajo vsi športniki, drugače ne bi bilo tekmovalnosti."

Ali je Nico Rosberg najmočnejši moštveni kolega ki ste ga kdajkoli imeli? Ali se lahko tudi od njega kaj naučite?

MS: "Vedno se lahko od vseh učiš. To sem vedno poudaril in Nico je zagotovo nekdo, od katerega se lahko veliko naučiš. V preteklem letu je bil zelo močan in prepričan sem, da bo močan tudi v tej sezoni. In že spričo njegove statistike proti meni je dejansko moj najmočnejši moštveni kolega doslej."

Ali je Sebastian Vettel po osvojitvi naslova prvaka tudi letos merilo za ostale? Ali je sposoben, da nekoč napade tudi vaše rekorde?

MS: "Red Bull kaže zelo močno formo in zaradi tega bo Sebastian sezono začel kot favorit. Naslov s tem sicer nima opravka, to ve tudi Sebastian, toda seveda je dovolj močan, da se ponovno bori za naslov prvaka. In kar se tiče mojih rekordov – saj jih že napada."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija