Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Lewis Hamilton
V Maleziji bomo izzvali Red Bull
Lewis Hamilton je zadovoljen z drugim mestom in 18 točkami, ki jih je osvojil na uvodni dirki sezone v Avstraliji. Hamilton je prepričan, da se lahko navkljub prevladi Red Bulla in Sebastijana Vettla na naslednji dirki borijo za zmago.
Klavdija Doles
29. marec 2011 | 0:01:15

Lewis, bila je zelo dobra dirka v težkih razmerah. Izgledalo je, da ste morali vožnjo omejiti zaradi poškodbe avtomobila...
LH: "Ja, in ne vem točno kaj se je zgodilo, vendar zagotovo ni bilo tako slabo kot je bilo videti. Sem zelo vesel, da sem avtomobil pripeljal na cilj in dosegel dober rezultat. K tem 18 točkam, ki sem jih osvojil danes pa so veliko pripomogli tudi delavci v domači tovarni. Avto se je odlično obnašal in odlično ga je bilo voziti. Po nadgradnji dirkalnika sem lahko dirkal s Vettlom po le enem tednu in pol, na kar sem zelo ponosen in bom z zanimanjem opazoval kaj lahko prinesejo izboljšave v naslednjih tednih. Prepričan sem, da bomo dirkalnik še izboljšali in na prihodnji dirki še bolj izzvali Red Bull."

To je skoraj kot MP4-26, ampak avto je drugačen od tistega, ki si ga  preizkušal čez celotno zimo ...
LH: "Ja, skoraj. Pri nadgradnji novih delov, sestavnih delov in sami nadgradnji dirkalnika je vedno prisoten ogromen pritisk. In ta ukaz je bil s strani šefa hudo visok. Kot strokovnjaki so ravnali skrbno, pazljivo in prišli smo z dobrim paketom, ki na avtu izgleda super- in funkcioniralo je odlično. Sem zelo zadovoljen in fantom hvaležen za ves vložen trud in že težko čakam, da vidim kaj še lahko naredijo zame. To je bila zame ena izmed fizično najlažjih dirk- na dirko sem prišel fizično pripravljen bolje kot kdajkoli, ampak tudi avto se je odlično obnašal. Sedaj se že veselim naslednje dirke v Sepangu, ki je verjetno ena najtežjih dirk v sezoni in morda lahko celo konkuriramo za zmago."

Ali upate, da bo avto tako dobro deloval tudi v Sepangu?
LH: "Ja, mislim da bo avto dobro deloval na vsakem dirkališču. Vem, da lahko s tem paketom samo še napredujemo in izboljšamo nadgradnjo. Fantje dobro vedo kaj morajo storiti in dali bomo vse od sebe, da še izboljšamo dirkalnik. Z dobrim startom bi bili lahko v boju za zmago tukaj, tako da gremo na naslednjo tekmo z optimizmom, saj vemo da lahko konkuriramo in to me zelo veseli."

Skozi celotno zimo je bilo govora o pnevmatikah. Na dirki pa je bilo videti kot da ne bi bilo nobene razlike v primerjavi z lansko sezono. Je bilo vse le pretiravanje?
LH: "Pnevmatike so bile odlične. Vsi smo mislili, da bomo morali narediti po tri postanke, ampak naredili smo dva. Vsi pa smo danes videli, da je možna strategija tudi z enim postankom.  Mislim, da so bili v ospredju avtomobili z dvema postankoma."

Ste torej zadovoljni?
LH: "Ja, čeprav sem na trenutke vozil osamljeno dirko. Nisem povsem dobro štartal in potemtakem mi je Sebastijan ušel, vendar sem položaj enostavno zadržal in sledil Sebastijanu. Proti koncu sem ga poskušal dohiteti, vendar sem največ časa izgubil pri postanku v boksih. To me je stalo kar nekaj časa in čas ni bil ravno popoln, saj je bila med nama časovna razlika že osem sekund. Proti koncu dirke sem moral avtomobil previdno pripeljati v cilj, saj se je poškodovalo dno dirkalnika in upam da za to ne bomo dobili kazni. Ampak to je dirkanje kjer je možno vse- vsaj tako mislim."

To je bila prva dirka s premičnim zadnjim spojlerjem. Kako je to delovalo?
LH: "Jaz sem ga uporabil samo enkrat in to proti koncu dirke. Sploh ga nisem opazil. Od tega da sem ga uporabil le enkrat, ne morem veliko povedati. Vendar je očitno, da je enostaven za uporabo."

To kar je danes pokazala ekipa Red Bull, bi rekli da so premagljivi?                                                                                                                                         LH: "Ja, mislim da so. Prav gotovo je razlika v tem trenutku, vendar sem prepričan da smo sposobni zapreti to vrzel. Pozitivna stvar za nas pa je, da imajo težave s KERS-om- vsaj tako se zdi, mi pa le teh nimamo zato mislim, da so oni bolj pod pritiskom kot mi."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija