Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Robert Kubica
Tukaj sem!
Robert Kubica bo kmalu končal dolgo bivanje v bolnišnici. Preden se bo odpravil domov, je v intervjuju pojasnil, kako se počuti in kako vidi aktualno formulo ena.
Jure Božič Arhiv
22. april 2011 | 9:11:29

"Pozdravljeni vsi skupaj, tukaj sem" – s temi besedami se je Robert Kubica, po grozoviti nesreči na rallyu, oglasil pri svojih navijačih. "Oprostite za zamudo, toda želel sem počakati do tega trenutka, ko vam lahko posredujem vesele novice." Poljak bo lahko kmalu zapustil bolnišnico in preden se odpravi v domače okolje, je pojasnil, kako se počuti sedaj.

Robert, od te nesreče je že več kot deset tednov, kako se počutite?

RK: "Sedaj se bistveno bolje počutim. Moje okrevanje gre v pravo smer. Moja moč in teža se iz dneva v dan izboljšujeta in zaradi tega bom lahko kmalu zapustil bolnico Santa Corona."

Kdaj natančno boste zapustili bolnišnico?

RK: "Nimam še natančnega datuma, toda upam, da bom lahko v naslednjih desetih dneh odpotoval domov."

V zvezi s poškodbo na vaši roki, kakšna je trenutna mobilnost?

RK: "Mobilnost roke je trenutno omejena, toda v takšni situaciji je to običajno, kajti mišice, ki se nahajajo na tem mestu, so še vedno slabotne, saj so bile dolgo časa imobilizirane. Toda zadeve se iz dneva v dan izboljšujejo."

Ali nam lahko kaj poveste o vašem programu rehabilitacije?

RK: "Takoj ko bom zapustil bolnišnico, bom za kratek čas odpotoval v svoje domovanje v Monaku. Potem se bom odpravil k Dr. Ceccarelliju v Italijo, kjer bom začel z obsežnim programom rehabilitacije in z lažjim programom treninga. Ta dva programa se bosta križala z hitrostjo mojega okrevanja."

Navijači so vam vedno stali ob strani – v kolikšni meri vam je to pomagalo pri vašem okrevanju?

RK: "Priznati moram, da je bilo veličastno in seveda mi je pomagalo. Nisem vedel, da je za menoj toliko navijačev. Počaščen sem in obljubljam jim, da ko se vrnem, bom dal vse od sebe."

Ali ste ostali v rednem stiku z ekipo odkar vas ni bilo?

RK: "Da, seveda. Predvsem od takrat, ko se je začela sezona, sem vedno negoval stik s svojim inženirjem, da bi vedel, kaj se je dogajalo v dirkaškem koncu tedna. Pošiljajo mi poročila dirke, da sem na tekočem in nenehno informiran, kot da bi bil na stezi. Tudi Eric Boullier je v nenehnem stiku in poizveduje o mojem okrevanju."

Ali ste si ogledali vse dosedanje dirke letošnje sezone? Kaj pravite na novo sezono in na rezultate vaše ekipe?

RK: "Da, gledal sem vse dirke in ni dvoma, da smo imeli zelo močan štart v novo prvenstvo. Potencial dirkalnika, katerega sem zaslutil že na februarskih testiranjih v Valencii, se je kot kaže potrdil. Kot običajno je zelo pomembno, da razvojni oddelek v Enstonu nenehno dobavlja izboljšave, da lahko zadržimo ta nivo forme. Fantje so pri tem dirkalniku opravili sijajno delo in prepričan sem, da bodo še naprej delali s polno paro."

Za konec, kakšno sporočilo želite poslati vašim podpornikom v svetu formule ena?

RK: "Še naprej uživajte šov v formuli ena, čeprav me trenutno ni zraven. Sam bom poskušal, da to težko izkušnjo izkoristim za to, da se vrnem kar se da močnejši."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija