Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Gerhard Berger
Vettel je ubijalec!
Nekdanji voznik formule ena v Sebastianu Vettlu vidi "ubijalca", čeprav se mu to ne vidi.
Jure Božič Arhiv
24. maj 2011 | 9:36:03

Aktualni svetovni prvak z nezmanjšano hitrostjo drvi proti ubranitvi naslova. Njegov nekdanji šef pri ekipi Toro Rosso, Gerhard Berger, je v intervjuju za Bild spregovoril o svojem nekdanjem varovancu.

Kdaj se vedeli, da bo Vettel postal veliki voznik?

GB: "Od prvega trenutka. Že z 19 leti je bil super inteligenten. Ko je potem z 21 leti s podrejenim dirkalnikom Toro Rosso zmagal v Monzi, je bilo neverjetno.

Kaj ga z 23 leti naredi tako dominantnega?

GB: "Sebastian je pravi ubijalec. In njegova prednost je v tem, da se mu to ne vidi. Kaže obraz prijaznega mladeniča iz soseske."

Z ekipo Red Bull je podaljšal pogodbo do leta 2014. Je to dobro?

GB: "Da, v vsakem primeru. Ekipa pošteno ravna z njim in z Markom Webbrom. In kljub temu je Mark letos v senci Sebastiana, ki je letos pridobil zelo pomembno lastnost in sicer umirjenost svetovnega prvaka."

Ima pa tudi najhitrejši dirkalnik.

GB: "Pri Red Bullu delajo vse tako kot je prav. Imajo najboljši dirkalnik in najboljšo taktiko. V Barceloni so naredili sijajno potezo, ko so ga že v 10. krogu poklicali v bokse in potem še enkrat v 18. krogu. To je bila taktika za zmago."

Kaj se dogaja v Vettlovi glavi, ko ga, kot vodilnega, lovijo konkurenti?

GB: "Kot dirkač misliš le eno: Upam, da bodo fantje za menoj naredili napako ali pa se bodo sami izločili."

Nico Rosberg je v formuli ena tako dolgo kot Vettel, toda kljub temu še ni zmagal.

GB: "Rosberga vidim na nivoju Vettla. Vse kar mu manjka je hiter dirkalnik."

Ali tudi vi svetujete Michaelu Schumacherju da odstopi, kot nekateri vaši nekdanji kolegi?

GB: "Nikakor ne. Zelo ga spoštujem. Odlično je videti, da se kot 42-letnik še vedno uvršča med prvih deset. Mogoče bi moral le nekoliko drugače formulirati svoje cilje. Lahko bi preprosto dejal, da se želi zabavati, pomagati ekipi, da se prebije v ospredje in če se kdaj uvrstim na stopničke, je to super. Potem zagotovo ne bi bil predmet nenehnih kritik."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija