Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Fernando Alonso
Na dirki lahko zmagamo
Prvič v letošnji sezoni sta Ferrarijeva voznika osvojila štartni mestni med prvi tremi, in sicer Fernando Alonso drugo in Massa tretje mesto. Španec Fernando Alonso pa je v intervjuju za španski časnik AS povedal, da je zelo zadovoljen s kvalifikacijskim rezultatom, in da upa na zmago.
Klavdija Doles
12. junij 2011 | 11:48:31

Ste zadovoljni z drugim štartnim mestom?
Brez dvoma. Na dirki lahko tudi zmagamo. Za nami so dobre kvalifikacije, saj je prvič letos, da sva jaz in Felipe med prvi tremi po kvalifikacijah.

To dokazuje, da Ferrari dela v pravi smeri.
To je najboljši rezultat letos. Lahko smo povsem optimistični, saj za Red Bullom nismo veliko zaostali in smo bili vsi zelo skupaj. Sem zelo zadovoljen s kvalifikacijami in lahko jim pripišem čisto desetko. Treningi so potekali dobro, avto se je super obnašal in občutki so odlični.

Na tej stezi kvalifikacije oziroma štartno mesto ne igra pomembne vloge kakor na drugih dirkališčih. Kakšno je vaše mnenje?
Ja, kvalifikacije so tukaj manj pomembne v primerjavi z nekaterimi drugimi dirkališči. Najpomembnejše je, da najdeš pravi recept in mislim, da imamo vse možnosti za zmago. Bomo videli…

Ferrari je v Kanadi pokazal veliko zanesljivosti. Kaj menite?
Smo zelo zadovoljni z napredkom in to, da se stvari obračajo v naš prid. Kvalifikacije so bile odlične kakor tudi cel konec tedna. Drugo in tretje štartno mesto je rezultat dobrega dela.

Veliko je strahu, da bo med dirko dež. Kaj pravite?
Da. Pričakujemo dež, to pa bo dirko naredilo še toliko bolj zanimivo in dinamično. Najpomembneje bo, da  na startu ne izgubimo naš položaj, in da s Felipejem ohraniva štartni mesti. Dežja ne moramo preprečiti. Če bo deževalo, je veliko možnosti za varnostni avto in menjavo položajev. Morali bomo biti osredotočeni in poskušati izkoristiti vsako priložnost, ki se bo ponudila. Veliko bo tudi tveganja, Vettel je tisti, ki ima najmanj za izgubiti. Upam, da bomo lahko napadli Red Bull.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija