Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Intervju
Pastor Maldonado
Na veliki nagradi Belgiji je Pastor Maldonado osvojil svojo prvo točko svetovnega prvenstva, kar je v njegovi domovini poskrbelo za kar nekaj navdušenja.
Simon Omahen Bojan Vrbnjak
9. september 2011 | 14:03:08

Kako so v Venezueli sprejeli vašo prvo točko svetovnega prvenstva?

To je bila tam zares velika novica, pa čeprav od mene vsi pričakujejo še več. Poleg tega se veča tudi popularnost tega športa, ki ga pri nas prenašata dve televizijski postaji. Novinarji so me vse od Spaja do danes zasipavali z vprašanji, a to je samo dobro.

Sta se po Spaju s Hamiltonom pogovorila?

Vse kar sva imela za reči, sva rekla že v Spaju. Pogovorila sva se v nedeljo zvečer in med nama ni nikakršnih težav. Sva dobra prijatelja in to že kar nekaj let, zaradi česar tudi ne more kar tako priti do zamere.

Prejšnji teden ste odpeljali nekaj ravninskih testov. Kako se je dirkalnik FW33 obnašal pri nastavitvah za dolge ravnine?

Občutek je bil dober, a to je povsem drugačen test, kot sem ga bil vajen do sedaj. Monza je torej zelo specifična steza, ki ima veliko dolgih ravnin in hitrih zavojev. Na takšni stezi mora dirkač še posebej zaupati dirkalniku, zaradi česar je bil to tudi moj cilj. Steza pa ob nanosu gume omogoča še hitrejšo vožnjo, zaradi česar bomo tu zares hitri.

Vozite vse bolje, kako močno ste se letos že izboljšali?

V ekipi se vse bolje znajdem, saj dirkalnik vedno bolje poznam. Začetnikom je danes zelo težko, a upam, da bom to obdobje kmalu prerasel in se lahko posvetil le dirkanju. Za se torej želim le izboljševati in zato tudi gledam iz dirke v dirko.

Monza je zadnja steza na koledarju, ki jo poznate še iz serije GP2?

Tudi Abu Dhabi poznam, a zadnji del sezone bo zame prav tako pomemben. Moram se naučiti stez, kar seveda ni težava, saj se rad učim. Singapure je videti zelo zakompliciran, a trdega dela se ne bojim, zaradi česar komaj čakam, da pričnem raziskovati neznana področja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija