Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Felipe Massa
Schumacher se ne bi smel vrniti
Felipe Massa je za kolege iz Motorsport-Magazin.com spregovoril o svoji prihodnosti pri Ferrariju in o 300. Grand Prix dirki nekdanjega Ferrarijevega moštvenega kolega Michaela Schumacherja.
Aleksander Ban Arhiv
31. avgust 2012 | 13:27:41

Kakšno je pri vas vzdušje v pogledu na prihodnost v drugi polovici sezone. Z arzliko od mnenja mnogih strokovnjakov, ste dokaj sproščeni.

FM: "Drži. Sam menim, da imam še vedno velike možnosti, da ostanem pri Ferrariju, toda osredotočati se moram na rezultate, ne smem delati napak. Če bom imel možnost doseči dober rezultat, potem moram to tudi izkoristiti, kar mi nazadnje ni vedno uspevalo."

Kaj ste počeli v poletnem premoru?

FM: "veliko časa sem porabil za to, da se dobro pripravim na drugi del sezone in analiziral vse razpoložljive podatke. Malo sem se tudi sprostil, vse z namenom, da bi bil moj drugi del sezone drugačen in boljši."

Mnogi trdijo, da bi ob Alonsu pri Ferrariju vsakdo zakrnel. Ali ste že pri sebi kdaj pomišljali, da morda potrebujete drugo okolje?

FM: "Odvisno. Če imaš dobre možnosti, da prestopiš v drugo ekipo, potem to sploh ni slabo. Vendar, če želiš dobiti to možnost, moraš prav tako trdo delati. Dokler nimaš podpisane pogodbe, moraš biti odprt v vse smeri in videti moraš, kaj je zate najboljše. Ferrari je ekipa, v kateri bi zelo rad ostal, toda to morata želeti obe strani. V vsakem primeru pa si želim v prihodnji sezoni nastopiti v konkurenčni ekipi."

Iz lastnih izkušenj poznate težke borbe za naslov prvaka, predvsem iz leta 2007 in 2008. Ali občudujete predstave Fernanda Alonsa v tej sezoni? In ali si lahko predstavljate, da to perfekcijo zadrži do konca sezone?

FM: "Brez dvoma, da je bil na dosedanjih dirkah neverjeten. To so bile dirke, na katerih nismo imeli dirkalnika, da bi lahko pristali tam, kjer se je znašel on. In njemu je to uspelo. Bil je perfekten voznik za dirkalnik, ki smo ga imeli in s katerim smo osvojili toliko točk. Sedaj je pomembno, da izboljšamo dirkalnik, da bomo imeli do konca prvenstva lažje delo in da bomo dosegli, kr je dosegel on. In to ne velja samo za njega, temveč tudi zame."

Michael Schumacher bo tukaj v Spaju odpeljal svojo 300. Grand Prix dirko. Poznate ga iz skupnih časov pri Ferrariju, ampak, kako pa danes gledate na njega?

FM: "Michael Schumacher se je enkrat že upokojil in potem znova vrnil. Verjetno se doma ni počutil udobno. Toda osebno menim – to sem tudi že večkrat dejal -, da bi zanj bilo bolje, če se ne bi vrnil v formulo ena. Imel je perfektno kariero, ki so jo lahko nek voznik le zaželi. Sedaj ima veliko več za izgubiti, kot pa da bi dodatno pridobil. Seveda tukaj ne govorim o denarju ali različnih stvareh, govorim o rezultatih, o njegovi neverjetni karieri do prve upokojitve, katero si je skorajda nemogoče predstavljati. Menim, da je takrat v pravem času odnehal, ravno v pravi starosti, še relativno mlad."  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
YamahaFan
Tale kalimero si drzne govoriti kdo se ne bi smel vrniti... Če je temu tako on sploh ne bi smel dirkati ker mu to že lep čas ne gre več. Včasih mu je šlo malo, danes pa nič.
1.9.2012 7:44:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija