Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Lewis Hamilton
Skupaj z Nicom pri Mercedesu? Zakaj pa ne..
Lewis Hamilton je bil v Monzi v središču dogajanja, vendar ne toliko zaradi zmage in prvega štartnega položaja, temveč bolj zaradi govoric o njegovi prihodnosti.
Aleksander Ban F1.avtomanija
10. september 2012 | 12:56:14

Lewis Hamilton je moral namreč odgovarjati na številna vprašanja glede izdaje zaupnih podatkov v družabnem omrežju twitter, trdih pogajanj z ekipo McLaren in možnosti, da v prihodnjem letu pri ekipi Mercedes zamenja Michaela Schumacherja.

Lewis, vaš kolega Jenson Button je posredovanje podatkov ekipe na twitterju označil kot kršitev pogodbe. Ali set se mu že opravičili?

LH: "Da, to ni bilo ravno najboljše, kar sem storil. Ne bo se več ponovilo. Sedaj sem osredotočen na prvenstvo."

Kaj pravite na špekulacije, da bi lahko pri Mercedesu zamenjali Michaela Schumacherja?

LJ: "Nič."

Vaš šef Martin Whitmarsh bi vas rad zadržal v ekipi, ali želite tudi vi ostati pri McLarnu?

LH: "Trenutno nimam nobenih načrtov. Srečen sem s tem, kako je sedaj in ne želim sprejemati hitrih zaključkov. Povrh vsega je moja nova pogodba zelo pomembna. Seveda pa je McLaren ekipa, s katero sem začel svojo dirkaško kariero."

Če smo natančni, gre za Mercedes-Benz-McLaren gokart ekipo, kjer ste vozili skupaj z Nicom Rosbergom. Si lahko predstavljate, da bi znova vozili z njim v eni ekipi?

LH: "Zakaj pa ne? Z Nicom se poznava že zelo dolgo, v letih 2000 in 2001 sva bila v gokartu moštvena kolega in postala zelo dobra prijatelja. Zelo ga spoštujem in odkar stanujem v Monte Carlu se večkrat tudi srečava. Poglejmo, kaj bo prinesla prihodnost."

Na primer 300. Grand Prix dirko. Ali morda sanjate o podobni karieri, kot jo je doživel Michael Schumacher?

LH: "300, to je noro. Sam si ne morem predstavljati niti tega, da bom enkrat imel 100 dirk. In ta možakar nam še vedno otežuje življenje."

Fernando Alonso tačas vodi v prvenstvu, trdi pa, da ima najpočasnejši dirkalnik med vrhunskimi vozniki. Ali gre tukaj ponovno za njegove psihološke igrice?

LH: "V formuli ena gre samo za psihološke igrice, vse je v glavi. In v tem je Fernando najboljši. Je najbolj kompleten voznik, na vseh področjih, osvaja točke in povrhu je zmagal na nekaterih dirkah. S tem je jasno, da ne sedi v najpočasnejšem dirkalniku."

V Monzi ste zmagali prvič. Ali ne občutite posebnega veselja, ker ste Alonsa premagali na domačem terenu?

LH: "Seveda. Monza je vedno nekaj posebnega, gre za spektakularno stezo z edinstveno tradicijo in gorečimi navijači. Ferrarijevi navijači bi ponoreli, če bi zmagal Alonso, toda tudi McLaren ima tukaj veliko navijačev."

Za številne vaše kolege kot je na primer Sebastian Vettel, je ultimativen cilj, da nekoč vozijo za Ferrari. Tudi za vas?

LH: "Ne, to ni moj ultimativen cilj, moj je osvajanje naslova."

Ali Ferrari nima višjega statusa kot ostale ekipe?

LH: "Ima zelo dolgo tradicijo, nikakor pa ne višjega nivoja. V preteklih letih smo jih pogosto premagovali. Imeli smo dobre boje v prvenstvih 2007 in 2008. Podobno je tudi sedaj."

Alonso je za največjega nasprotnika v letošnjem prvenstvu omenil vas in ne Vettla. Zakaj je Vettel toliko slabši kot v lanskem letu? Ali morda krivda tiči v internem boju proti Marku Webbru?

LH: "Nisem osredotočen na to, kar se dogaja v Red Bullu. Vem le to, da je bil njegov dirkalnik v sezoni 2010 fenomenalno hiter, v lanskem letu pa je bil tako hiter, da je bilo to že skorajda smešno. Takrat je opravil izvrstno delo, brez napak. Ampak to počne letos tudi Fernando, čeprav nima najhitrejšega dirkalnika."

Toda bikovska borba vam pomaga, saj si oba voznika kradeta točke.

LH: "Kradeta točke sebi, meni, Fernandu, tako pač poteka igra. Tudi sam jima želim krasti točke in to je naš izziv."  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija