Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Christian Danner
Dovolj imam tega stokanja o pnevmatikah
Christian Danner je po obeh današnjih prostih treningih poudaril, da ne more več poslušati tega nenehnega stokanja na račun pnevmatik.
Aleksander Ban Press
12. april 2013 | 12:35:32

Kako ocenjujete današnji prosti trening?

CD: "Na srečo se ni nihče pritoževal nad pnevmatikami. Šalim se. V osnovi je hierarhija ostala nespremenjena. V popoldanskem času so vsi pridno opravili vožnje na daljše razdalje in tukaj se ni nič spremenilo. Kar smo lahko opazili je to, da sta Ferrari in Lotus na daljših razdaljah dokaj konkurenčna. Mercedes je tukaj slabši, Red Bull pa je nekje vmes. Torej nič novega."

Ali sta torej po vašem mnenju favorita Lotus in Ferrari?

CD: "Da, kajti prednje pnevmatike so tukaj ekstremno obremenjene. Diši celo po zmagi Ferrarija. Zakaj pa ne. Če si Fernando Alonso ne bo znova polomil prednjega krilca, potem zagotovo spada med kandidate za zmago."

Ampak Felipe Massa je bil danes ponovno močnejši od Alonsa.

CD: "Nimam pojma, kaj so mu dali v čaj."

Mnogi dirkači menijo, da mehka pnevmatika ne zdrži niti pet krogov.

CD: "Tega počasi ne morem več poslušati. Vsak dirkaški konec tedna poslušamo, da se mehkejša zmes pnevmatik uniči že po štirih krogih in kaj se zgodi na dirki? Odpeljejo deset in več krogov in na enkrat gre. Seveda bomo tudi tukaj videli strategijo treh postankov, toda temu je bilo tako tudi v lanskem letu. Zares tega ne morem več poslušati. Pnevmatike so mehkejše in to namenoma."

Dirkači se prav tako pritožujejo nad tem, da se tekalna površina pnevmatike uniči že po dveh ostrejših zaviranjih.

CD: "Potem morajo previdneje zavirati. Pnevmatika se uniči, če kolo zablokira. To je bilo vedno tako. Če v zavoj pripelješ z blokiranim kolesom, potem se pnevmatika pač uniči. Nič novega."     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RenaultF1
Bravo Christian!
12.4.2013 12:43:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija