Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Intervju   |   Navijači, film in formula ena
Del zlatega obdobja formule ena
Tom Hunt, sin legendarnega dirkača formule ena Jamesa Hunta, je v intervjuju podal podrobnejše informacije o filmu Rush in svojem očetu.
Aleksander Ban Arhiv
24. julij 2013 | 13:49:00

Malo je imen, ki so tako zaznamovale motošport, kot James Hunt. Še danes sta legendarna njegov način življenja in njegova junaška dejanja na dirkalni stezi. Ker se bliža premiera filma Rush, ki govori o borbi za naslov prvaka leta 1976 med Nikijem Laudo in Jamesom Huntom, je Tom Hunt odgovarjal na vprašanja o prezgodaj preminuli legendi formule ena.

Ali ste kot sin Jamesa Hunta odraščali kot navijač formule ena?

TH: "Če sem odkrit, ne, vsaj goreči pristaš nisem bil. Seveda me je vedno znova zanimalo in vedno sem vsaj približno vedel, kaj se je v tem času dogajalo v formuli ena. Nikoli pa nisem bil takšen navijač, da bi svoj dan načrtoval po dirki. Če sem vklopil televizijo in je bila na sporedu dirka, sem si jo ogledal. V zadnjem času mi je formula ena postala všeč, zadnja sezona je bila na primer fantastična."

Kakšna je bila vaša reakcija, ko ste izvedeli, da bo Ron Howard posnel film o dramatični sezoni formule ena leta 1976?

TH: "Ron ni bil prvi, ki se je predstavil naši družini, da bi posnel novi film. V tem pogledu smo bili vedno nekoliko previdni, ker smo se bali, da bi lahko bila dogajanja napačno predstavljena. Ko nam je Ron predstavil podrobnejše informacije o svojem projektu, smo bili olajšani, da obstaja nekdo s tako sijajno predzgodovino. Zares sem ponosen, da želi nekdo narediti film o tej sezoni in bližje smo premieri, bolj se krepi ta občutek. Še vedno je hollywoodski film, še vedno je nekaj detajlov, ki so napačni ali izpuščeni, toda menim, da je Ron opravil boljše delo, kot bi ga nekdo drug."  

Ali ste že videli film? Kaj menite, ali bi bil vaš oče zadovoljen z igralcem, ki predstavlja vašega očeta?

TH: "Bilo je dokaj nerealno, da vidim očeta na filmskem platnu. Ali bi bil zadovoljen, je težko reči, vsi vemo, kako nepredvidljive so bile njegove reakcije. Toda prepričan sem, da bi bilo zelo zabavno vedeti, kaj on meni o tem."

Kaj menite, kdo je najbolj občudoval Jamesa Hunta?

TH: "Tako kot jaz gledam na to – seveda so tudi druga mnenja -, je bil moj oče edinstven karakter, ne samo v zgodovini formule ena, temveč v zgodovini motošporta kot celote. Zaradi tega obstajajo le redki pristaši motošporta, ki se vsaj malo ne bi zanimali za njegovo zgodovino ali pa da bi občudovali njegov način življenja."

Kakšno zapuščino je vaš oče zapustil formuli ena?

TH: "Upam da spomin, ker je bil del zlatega obdobja tega športa. Takšnih časov ne bo več, kar je na eni strani škoda, toda na drugi strani pa je prijetno, da se ozreš nazaj in veš, kaj se takrat zgodilo – koliko pač dopušča film."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija