EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. prosti trening
Raikkonen dve desetinki pred Hamiltonom in Vettlom
Drugi prosti trening za VN Kanade je, z zgolj pol sekunde slabšim časom od rekorda steze, dobil Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton, ki je bil tokrat drugi, je imel za finskim dirkačem dobri dve desetinki sekunde zaostanka. Podoben zaostanek pa je imel tudi tretjeuvrščeni Sebastian Vettel.
Matej Natek
9. junij 2017 | 21:34:28

Majhne razlike med favoriti še naprej zaznamujejo dirkaški konec tedna v Montrealu, kjer pa sta ritem, za razliko od dopoldanskega treninga, v drugo narekovala Ferrarijeva dirkača. Raikkonen in Vettel sta se namreč na začetku, ko sta imela nameščene še supersoft gume, kar nekajkrat izmenjala vodstvu, s časom 1:14.093 pa se je bolje izkazal nemški dirkač. Toda, ko je uspelo Bottasu na gumah z rumeno oznako, krog odpeljati zgolj 9 stotink počasneje, je postalo hitro jasno, da se bo vrstni red pri vrhu še nekajkrat spremenil. Najboljši čas na supersoft gumah je tako padel že v 22. minuti, ko je Hamilton vodstvo prevzel s časom 1:13.955.

Toda že pet minut kasneje so se pri Ferrariju odločili, da svoja dirkača na stezo pošljejo na najhitrejših, ultrasoft gumah. Rdeči so si tako znova privozili dvojno vodstvo, povsem na vrhu pa se je tokrat znašel Raikkonen. Njegov čas 1:12.935 pa je ostal nepremagan vse do konca treninga. Z zaostankom dobrih dveh desetink zaostanka pa sta se na drugem oz. tretjem mestu znašla Hamilton in Vettel. Zgolj desetinko več je na 4. mestu zaostal Bottas, 5. mesto pa je osvojil Verstappen, ki je sicer poskrbel tudi za edino prekinitev z rdečo zastavo. Nizozemski dirkač je namreč slabih 20 minut pred koncem naletel na okvaro menjalnika, zaradi česar se je bil prisiljen ustaviti ob stezi. Na okvaro pa je naletel tudi njegov moštveni tekmec Ricciardo, ki je moral zaradi menjave motorja izpustiti praktično celoten drugi trening. V najboljši deseterici tako najdemo še Masso, Alonsa, Ocona, Kvjata in Pereza.

Popoldanski trening so sicer zaznamovali številni zleti s steze, ki še naprej nudi izjemno malo oprijema. Dirkačem sta največ težav povzročala 1. in 6. zavoj, kjer so za vrtenje poskrbeli Grosjean (skupno kar trikrat), Kvjat (dvakrat), Vettel, Bottas in Perez. Edini, ki se je zavrtel drugje, je bil Vandoorne in sicer pri vstopu v zadnji zavoj. Tako kot zgoraj omenjeni dirkači, pa je uspel nadaljevati tudi McLarnov dirkač.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
lordjimy
Kimi se prebuja kar je dobro za njega, Ferrari in F1.
9.6.2017 21:42:38
Gazibo2
Mclaren je pa nekam visoko.
9.6.2017 22:33:00
Dynisco
Kimi se prebuja vedno, ko se mu izteka pogodba, a letos se kot kaže ne bo zmazal
10.6.2017 8:14:00
kimikaze
Je šele 2. trening. Vettel ,pa če prav je lahko počasnejši na vseh treningih, vedno ko je najbolj potrebno, postavi vse na svoje mesto. Je pa Raikkonenova pozicija dobra napoved, da je Ferrari morebiti znova za odtenek pred konkurenco in da Vettel ob normalnem poteku ne bi smel imeti velikih težav pri osvajanju pola.
10.6.2017 9:23:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija