EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - kvalifikacije
Hamiltonu 5. pole v Silverstonu
Kvalifikacije za VN Velike Britanije je na veliko zadovoljstvo domače publike dobil Lewis Hamilton in to kar s pol sekunde prednosti pred Kimijem Raikkonenom. Tretje mesto je osvojil Sebastian Vettel, četrtega pa Valtteri Bottas. A velja omeniti, da bo slednji jutrišnjo dirko zaradi kazni začel 5 mest nižje.
Matej Natek
15. julij 2017 | 15:10:21

Dogajanje na stezi Silverstonu je, podobno kot na zadnjem prostem treningu, znova nekoliko začinilo vreme. Moštva so bila namreč za celoten Q1 prisiljena namestiti vmesne oz. intermediate gume. Edini, ki si je takrat drznil svoj najhitrejši krog postaviti na gumah za suho stezo je bil zgolj Alonso, ki pa je bil zaradi kazni tridesetih mest tako ali tako že vnaprej obsojen na zadnje startno mesto. Toda Španec pri tem nikakor ni razočaral, saj je za prvo popestritev dogajanja poskrbel že s tem, da je za svoj hiter krog, ciljno črto prečkal prav ob zadnjem možnem trenutku. Za nameček pa je nato postavil še najboljši čas prvega dela kvalifikacij: 1:37.598. Seveda pa se v nadaljevanju ni več vmešal v boj za vrh.

Kot tudi ne Ricciardo, ki se je dobrih 10 minut pred koncem prvega dela nahajal še v vodstvu, nato pa ob pričetku novega hitrega kroga nenadoma naletel na okvaro. Red Bullov dirkač se je moral posledično celo ustaviti ob stezi, zaradi česar se je vodstvo dirke tudi odločilo, da kvalifikacije prekine z rdečo zastavo. Zaradi hitro sušeče steze pa Ricciardu njegov čas 1:42.966 ne bi zadostoval za napredovanje, saj so ga nato prehiteli prav vsi dirkači. Jutrišnjo dirko bo tako začel z 19. mesta. Poleg Avstralca pa so se po prvem delu poslovili še Stroll, Magnussen, Wehrlein in Ericsson.

Vreme se je nato le umirilo, idealna steza pa se je ob pričetku drugega dela že toliko posušila, da so moštva gume za suho stezo že lahko namestila s povsem mirno vestjo. Pri Mercedesu pa so si privoščili tudi nekaj taktiziranja, saj je Bottas, katerega je prav tako doletela kazen petih mest, svoj najhitrejši krog postavil na gumah z rumeno oznako, kar seveda pomeni, da bo z njimi jutrišnjo dirko tudi začel. Z uvrstitvijo v Q3 pa prav tako ni imel težav, saj je zaostal zgolj za Hamiltonom. Brez finala pa so ostali Palmer, Kvjat, Alonso (prvič letos za Vandoornom), Sainz in Massa.

Zadnji del kvalifikacij je s časom 1:27.231 najbolje začel Hamilton, ki pa je imel pred najbližjimi zasledovalci izjemno majhne razlike. Toda na njegovo srečo se Bottasu zadnji poskus, po zaslugi napake pri prvem zaviranju, ni najbolje posrečil. Kot tudi ne Vettlu, ki Angleža ne bi prehitel niti v primeru, če slednji sploh ne bi odpeljal vnovičnega hitrega kroga. Edini, kateremu je to uspelo je bil Raikkonen, ko je s časom 1:27.147 tudi prevzel vodstvo. Toda nato je na sceno stopil Hamilton in prečkal ciljno črto s časom 1:26.600. Kar pa je na koncu pomenilo že več kot pol sekunde prednosti pred Raikkonenom. Vettlov zaostanek je znašal že sedem desetink sekunde, podobno pa je bilo tudi pri četrtouvrščenemu Bottasu, ki pa bo dirko zaradi že prej omenjene kazni, začel pet mest nižje.

V drugo startno vrsto se je tako uvrstil Verstappen, v tretji najdemo Hülkenberga in Pereza, v četrti pa Ocona in Vandoorna. Bottasu pa bo družbo v peti vrsti delal Grosjean, ki se je enkrat vmes zelo razhudil na Hamiltonov račun – češ, da ga je le-ta pri njegovem prvem poskusu oviral. V skladu s pričakovanji pa do nadaljnjega ukrepa s strani komisarjev ni prišlo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
Kaj se cakajo pri renaultu z odslovitvijo palmerja. Kaksna razlika vsakic med hulkom in njim....v renaultu je razlika med mostvenima kolegoma najbolj ocitna...
15.7.2017 17:40:17
hubertfast
Palmer je očitno res mimo, naj aktivirajo Rosberga.
15.7.2017 17:57:18
rapox67
"Edini, ki si je takrat drznil svoj najhitrejši krog postaviti na gumah za suho stezo je bil zgolj Alonso" To pa ne bo držalo, Ocon je tudi bil na suhih
16.7.2017 2:29:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija