EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 1. prosti trening
Prvo dejanje Ricciardu
Prvi prosti trening za VN Madžarske je nekoliko presenetljivo dobil Daniel Ricciardo. Red Bullov dirkač je imel na koncu približno dve desetinki sekunde prednosti pred drugouvrščenim Kimijem Raikkonenom in pa še desetinko več pred Lewisom Hamiltonom, ki je bil tokrat tretji.
Matej Natek
28. julij 2017 | 11:39:15

Pri Red Bullu, ki so na Madžarsko pripeljali izboljšano verzijo prednjega krilca, imajo torej pred nadaljevanjem vikenda dovolj razlogov za optimizem. Pa čeprav je za nami šele uvoden prosti trening. A dejstvo je, da je Ricciardo znova dokazal, da mu Hungaroring, kjer je pred tremi leti tudi zmagal, še kako ustreza. Začel je že s tem, ko je v 6. minuti postavil prvi čas dneva (1:22.421), tri hitre kroge kasneje pa je s časom 1:21.212 postavil še najboljši čas na gumah z rumeno oznako. Po zaslugi slednjega dosežka pa je bil vse do 24. minute tudi vodilni dirkač. Moštva so namreč nato začela svoje dirkače pošiljati na supersoft gumah, kar pa je seveda pomenilo bistveno hitrejše čase.

Na prvem mestu so se tako v naslednjih minutah nekajkrat izmenjali dirkači moštev Mercedes in Ferrari. In ko je približno pol ure pred koncem, s časom 1:18.858, vodstvo prevzel Hamilton, je bilo že videti, da se bo trening razpletel po Mercedesovem okusu, pa je na stezo znova zapeljal Ricciardo. Avstralec pa je za vnovičen prevzem vodstva potreboval zgolj dva hitra kroga. S tretjim, ko je krog prevozil s časom 1:18.486, pa je postavil tudi najboljši čas treninga. Hamiltonu pa nato ni uspelo obdržati niti drugega mesta, saj ga je približno petnajst minut pred koncem prehitel še Raikkonen.

Sicer smo videli tudi dve prekinitvi z rdečo zastavo. Za prvo je že v 33. minuti poskrbel Giovinazzi, ki je tokrat zamenjal Magnussna. Haasovega dirkača je namreč pri vstopu v 12. zavoj – podobno kot nekaj minut pred tem Grosjeana – nenadoma zavrtelo. Za razliko od njegovega moštvenega tekmeca, pa je se Italijanu ni uspelo ogniti konkretnejšemu trku z zaščitno ogrado. V nesreči je namreč poškodoval praktično celotno levo stran dirkalnika.

V drugo pa smo rdečo zastavo videli tik pred koncem treninga, ko je Palmerju v 4. zavoju, po vožnji preko robnika, nenadoma razpadlo prednje krilce, čigar delci so nato uničili še njegovo prednjo desno gumo. Renaultov dirkač pa se je moral zgolj nekaj zavojev kasneje ustaviti kar na stezi. Vodstvu dirke pa zaradi številnih delcev ni preostalo drugega kot, da trening prekine.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija