EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. prosti trening
Ferrarija stopila na plin
Tretji prosti trening za VN Madžarske se je razpletel povsem po Ferrarijevih željah, saj je prvo mesto osvojil Sebastian Vettel, drugi pa je bil Kimi Raikkonen. A velja pri tem omeniti, da je imel slednji za svojim moštvenim tekmecem skoraj pol sekunde zaostanka. Valtteri Bottas, ki je bil tokrat tretji, pa je za nemškim dirkačem zaostal že osem desetink sekunde.
Matej Natek Vid Voršič
29. julij 2017 | 12:03:19

Potem, ko se je še včeraj najbolj smejalo Red Bullu – Ricciardo je dobil prav oba treninga – pa je bila današnja zgodba nekoliko drugačna. Avstralski dirkač tokrat namreč ni bil niti blizu vrha, a velja poudariti, da krivde za to ne gre pripisati njemu, saj je v 33. minuti naletel na okvaro. Posledično se je moral ustaviti kar na robu steze, kljub temu pa do prekinitve z rdečo zastavo ni prišlo, saj je bil njegov dirkalnik hitro odstranjen. Ricciardo je tako ob zgolj sedmih opravljenih krogih, trening končal kot osmi.

S povsem drugačnimi težavami kot Avstralec pa se je tokrat ubadal Massa, ki je uspel v primerjavi z njim opraviti zgolj pet krogov več, zaradi česar je bil na koncu šele sedemnajsti. Toda razloga za to ne gre iskati v okvari, temveč v Brazilčevem zdravju. Massa se namreč že vse od včerajšnjega popoldneva sooča z zdravstvenimi težavami. In glede na to, da tudi danes ni bistveno bolje, pri Williamsu resno razmišljajo, da bi za preostanek dirkaškega konca tedna vpoklicali Paula di Resto.

Zadnji prosti trening pred popoldanskimi kvalifikacijami sta sicer zaznamovala oba Ferrarija, ki sta se na vrhu razpredelnice nahajala vse od 15. minute naprej, ko je vodstvo s časom 1:17.909 prevzel Raikkonen. Čas slednjega je pomenil tudi nov rekord steze, ki pa je bil v nadaljevanju še nekajkrat izboljšan. In vedno po zaslugi Vettla, ki se je v 17. minuti na vrh zavihtel s časom 1:17.790, v 40. minuti pa je krog odpeljal kar s časom 1:17.017. Dosežek, kateremu se ni uspel niti Raikkonen, kot tudi ne Mercedesov dvojec, ki tokrat nikakor ni našel pravega ritma.

Hamiltonu se namreč ni posrečil prav noben krog na supersoft gumah, zaradi česar je trening končal kot peti. Nekoliko bolje se je izkazal Bottas, ki pa je imel kljub temu, da bil na koncu tretji, za Vettlom že več kot osem desetink sekunde zaostanka. Zaostanek četrtouvrščenega Verstappna pa je znašal že več kot sekundo. V najboljši deseterici sicer najdemo še Vandoorna, Hülkenberga, že prej omenjenega Ricciarda, Alonsa ter Palmerja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija