Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. prosti trening
Raikkonen znova najhitrejši
Kimi Raikkonen še naprej kaže odlično formo, saj je tretji prosti trening za VN Bahrajna dobil z več kot pol sekunde prednosti pred Maxom Verstappnom in Danielom Ricciardom. Še tri desetinke več pa sta zaostala Lewis Hamilton in Sebastian Vettel.
Matej Natek
7. april 2018 | 15:04:10

Zadnji prosti trening v skladu s pričakovanji ni postregel z veliko dogajanja, saj moštva treningu, ki je – podobno kot včerajšnji prvi prosti trening – na sporedu ob povsem drugačni uri kot kvalifikacije in dirka, več kot očitno niso želela nameniti preveč časa. O tem priča že dejstvo, da je bilo potrebno na prvi hiter krog čakati vse do 20. minute, ko se je s časom 1:33.893 na vrh razpredelnice zavihtel Sainz. Seveda pa Renaultov dirkač tam ni ostal dolgo, saj so mu na stezo kmalu sledili še preostali dirkači. Vključno s favoriziranimi dirkači, ki pa so na stezo prav tako krenili z najmehkejšo različico pnevmatik, ki jo imajo v tem dirkaškem vikendu na voljo.

V 22. minuti sta se na vrh razpredelnice zavihtela oba Mercedesa, s časom 1:30.781 pa je bil hitrejši Bottas. Finski dirkač je imel takrat slabi dve desetinki sekunde prednosti pred Hamiltonom, ki pa je približno deset minut kasneje po Verstappnovi zaslugi izgubil še eno mesto. Toda še hujši udarec je sledil okrog 40. minute, ko sta svoja hitra kroga na supersoft gumah odpeljala še oba Ferrarija. Najprej je vodstvo s časom 1:30.719 prevzel Vettel, nato pa je na svežem kompletu zablestel še Raikkonen. Njegov čas 1:29.868 je bil namreč že več kot osem desetink sekunde boljši od Vettlovega, zaradi česar sploh ni presenetljivo, da je uspel finski dirkač na vrhu ostati prav do konca treninga.

Vseeno pa se dvojno Ferrarijevo vodstvo ni obdržalo, saj se je dobrih deset minut pred koncem na drugo mesto znova povzpel Hamilton (toda še vedno z osmimi desetinkami zaostanka), tik pred koncem treninga pa sta za poslednja hitra kroga na supersoft gumah poskrbela še oba Red Bulla. Tudi Verstappena in Ricciarda pa je od Raikkonena na koncu ločilo več kot pol sekunde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija