Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. prosti trening
Vettel le pokazal pravi obraz
Tretji prosti trening za VN Azerbajdžana je s približno tremi desetinkami sekunde prednosti pred Lewisom Hamiltonom dobil Sebastian Vettel. S čimer je nedvomno popravil vtis z včerajšnjega dne, ko je na obeh treningih vozil izjemno zadržano. Moštveni uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Kimi Raikkonen.
Matej Natek Vid Voršič
28. april 2018 | 13:08:52

Če se je še včeraj slutilo, da se utegne dirkaški konec tedna v Bakuju razpletati po Red Bullovih željah, pa se je danes vse skupaj vendarle nekoliko obrnilo. Favorizirani dvojec Vettel-Hamilton je namreč prvič v tem vikendu prestavil v višjo prestavo. Res pa je, da je bila iniciativa večinoma na Nemčevi strani. Vettel si je namreč, po kratkem internem dvoboju z Raikkonenom, prvo mesto privozil že v 14. minuti, ko je na ultrasoft gumah krog prevozil s časom 1:43.642. Zgolj dva kroga kasneje je svoj najboljši dosežek popravil za pol sekunde, nato pa še za desetinko. Najboljši čas zadnjega prostega treninga pred kvalifikacijami je tako znašal 1:43.091. Kljub Vettlovi prepričljivi predstavi, pa izzivalcev seveda ni manjkalo.

V drugi polovici treninga sta bila še posebej aktivna oba Mercedesova dirkača, ki sta svoj zaostanek za Vettlom sicer res vztrajno manjšala, toda na manj od dobrih treh desetink sekunde preprosto ni šlo. Vseeno pa je bilo to dovolj, da si je Hamilton privozil drugo mesto. Bottas, ki je svoj krog odpeljal zgolj desetinko počasneje, pa je moral zadovoljiti šele s petim mestom – še za Raikkonenom in Verstappnom. Slednji si je četrto mesto privozil šele ob koncu treninga, saj je bil le-ta v prejšnjih desetih minutah prekinjen z rdečo zastavo.

Razlog pa je tičal v nesreči, ki jo je v 3. zavoju doživel Sirotkin. Ruski dirkač je bil namreč tam nekoliko preširok in srečanje z bližnjo ogrado je bilo neizbežno. Pri trku pa jo je na srečo skupila zgolj desna stran njegovega dirkalnika. Deseto mesto, ki ga je Sirotkin sicer osvojil, je tako imelo tudi nekaj grenkega priokusa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija