Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek – 1. trening
Bottas pred Hamiltonom
Valtteri Bottas nadaljuje z dobro formo in je s sekundno dominanco dobil prvi trening v Barceloni.
Artur Švarc Vid Voršič
11. maj 2018 | 13:33:55

Finec je bil kar 0,849 sekunde hitrejši od Lewisa Hamiltona, medtem ko je bil Vettel kot tretji še desetinko zadaj. Sploh, ker je Ferrari uporabljal super soft gume, Mercedes pa soft.

Med oba Ferrarija se je na četrto mesto uvrstil še Verstappen, medtem ko je Ricciardo trening končal v ograji četrtega ovinka že zelo zgodaj v prvi tretjini treninga.

Bottas in Hamilton sta najboljši čas v zgornjih 1:18 postavila že v prve pol ure, tretji je bil do svojega izleta v ograjo Ricciardo. Proga je bila ekstremno spolzka, saj smo videli ogromno izletov in vrtenj, med njimi tudi Bottas, Vettel in Ericsson, medtem ko sta Hartley in Grosjean rila po pesku četrtega ovinka. Sploh Novozelandec, ki se je za milimetre rešil ograje, medtem ko Ricciardo ni imel sreče in se je v garaže vrnil peš, Red Bull pa na tovornjaku.

Svojo serijo sta imela tudi oba Williamsova voznika, Kubica se je zavrtel pred zadnjim ovinkom, Stroll pa je trening zaključil v pesku. Oba Williamsa sta precej zadaj, je pa testni voznik Kubica postavil kar sekundo in tri desetinke hitrejši čas od Strolla, ki je sicer v krogu izleta v pesek prvi sektor odpeljal hitreje od Poljaka. Po Ricciardu je Stroll na stezo še drugič priklical virtualni varnostni avto, po ukinitvi te faze pa je Bottas z novim kompletom mehkih gum postavil najboljši čas 1:18.148.

Vettel in Raikkonen sta se menjavala na tretjem in četrtem mestu, potem pa je v zadnjih izdihljajih treninga mednju priletel še Verstappen. Alonso je bil z novo aerodinamiko na šestem mestu, za Bottasom pa je zaostal za 1,7 sekunde. Deseterico zaključujejo Ricciardo, Grosjean, Vandoorne in Gasly.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Ni panike, Ferrari ima ogromno potenciala za razvoj, vsi ostali so tam kjer so.... 😃
11.5.2018 14:38:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija