Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Lanska VN Španije je pripadla Hamiltonu
Lani je Lewis Hamilton z drugačno taktiko prehitel Vettla in osvojil drugo zmago v sezoni.
Artur Švarc
11. maj 2018 | 13:27:27

Lewis Hamilton je štartal z najboljšega štartnega položaja, z naskokom pol sekunde pred Vettlom.

Drugo vrsto sta sestavljala oba Finca, Bottas in Verstappen. Tretjo pa Verstappen (zmagovalec 2016) in Daniel Ricciardo.

Na štartu je Vettel potegnil bolje od Hamiltona in prišel v vodstvo, Raikkonen pa je v prvem ovinku skušal prehiteti Bottasa in Bottas je na notranji strani ovinka udaril levo v Raikkonena, ta pa v Verstappna.

Raikkonen in Verstappen sta dirko končala že v prvem krogu s polomljeno sprednjo obeso.

Dirke se spomnimo po dogodku, ko je kamera pokazala na tribunah jokajočega francoskega otročiča, navijača Raikkonena. Ta je pozneje v boksih na pobudo Rossa Brawna obiskal Raikkonena. Odlična publiciteta za F1.

Vettel se je v prvem stintu odlepil od Hamiltona, oba na mehkih gumah iz kvalifikacij.

Na prvih postankih sta iz boksov vštric peljala Magnussen in Sainz, slednji je skušal kar po travi prehiteti Danca s Haasom.

Vettel je v 15. krogu prišel na prvi postanek po drugi komplet mehkih gum. Pri Mercedesu so se bali undercuta. Na stezo se je vrnil sedem sekund pred Hamiltonom.

Hamilton je potem odpeljal nekaj kvalifikacijskih krogov in v 21. krogu spremenil taktiko in obul medium gume.

Vettel je medtem izgubljal čas za vodilnim Bottasom, ki še ni menjal gum in ga končno prehitel v prvem ovinku malce po travi. Prednost pred Hamiltonom je padla na tri sekunde. Potem je spet narasla na 7 sekund.

Vandoorne v prvem ovinku ni videl Masse, ki ga je prehiteval in po trčenju je Belgijec končal v pesku, na stezo je prišel VSC.

To so izkoristili pri Mercedesu in šli v bokse po mehkejše gume, medtem ko je Vettel ostal zunaj in prišel v bokse šele v 38. krogu, ko je bil VSC mimo po preostali medium komplet gum.

Hamilton je medtem na mehkejših gumah postavljal hitre čase in se je srečal s Vettlom pri izhodu iz boksov, vendar je Vettel ohranil vodstvo, Hamilton je zapeljal s steze v prvem ovinku. Medtem je Bottasu na tretjem mestu odpovedal motor.

Hamilton je v 44. krogu z DRS prehitel Vettla na ciljni ravnini po zunanji strani. Vettel je po radiu povedal, da ni šanse da dohiti Hamiltona. Za njim je na koncu zaostal za 3,5 sekunde.

Na koncu dirke sta v četrtem ovinku trčila še Kvijat in Magnussen, ki je izgubil točke s predrto gumo.

Hamilton je na koncu osvojil tudi hat trick.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija