Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko - Strategija
Katera kombinacija izbire gum bo zmagovalna?
Dirka v Monaku prinaša novost pri izbiri gum, najmehkejšo, roza obarvano pnevmatiko, ki je med odločitve o strategiji vnesla tudi nekaj dvomov.
Peter Žmak
26. maj 2018 | 11:24:26

Za razliko od pričakovanega, se je namreč izkazalo, da se Pirellijeva roza guma obrablja malce bolj kot bi si moštva želela. Poleg tega so se na prostih treningih prav vsi ubadali tudi s tako imenovanim »grainingom«. Danes in v nedeljo bo steza že bolj »navožena« in nekatere težave bodo s tem preteklost, pri nekaterih pa vseeno vlada dvom ali je hypersoft prava guma za tempo dirke. Andy Green, ki bo odločitev moral sprejeti pri Force Indiii pravi, da bi bilo strateško dobro, če bi se na dirko kvalificirali z Ultramehko gumo, ki bi dala več manevrskega prostora pri izbiri strategije med dirko. Pri tem pokaže s prstom predvsem na prva tri moštva, ki imajo po njegovem dovolj varne prednosti, da jim to lahko uspe, hkrati pa priznava, da je taka taktika lahko tudo precej tvegana. Na drugi strani pa lahko moštva iz sredine namerno žrtvujejo uvrstitev v zaključni del kvalifikacij in štartajo tik za prvimi desetimi z bolj vzdržljivimi gumami. Nick Chester iz Renaulta dodaja, da bo pomemben faktor igral tudi morebiten prihod varnostnega avta, ki na dirki v Monaku ni nobena redkost. Po njegovem mnenju bi prihod varnostnega avta v zadnji tretjini dirke favoriziral dirkače, ki bi začeli na Ultrasoft gumah, medtem ko bi zgodnejši sprevod za Mercedesom GTR tako odločitev kaznoval. Oglasil se je tudi Mario Isola iz Pirellija, ki ideje o kvalificiranju na dirko na ultramehkih gumah zavrača, saj naj bi bila razlika med obema najmehkejšima gumama prevelika, da bi se izplačalo tvegati s tršo od obeh. Na kvalifikacijah čez nekaj ur, bodo nekatere domneve že ovržene ali potrjene.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Če začneš z mehkejšo, pa potem menjaš dovolj zgodaj, padeš v gužvo. Moje laično razmišljanje...Lahko pa upaš na SC pa se ti izide potem Evo Verstappen sesul dirkalnik
26.5.2018 12:53:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija