Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek – 2. trening
Tudi v drugo najhitrejši Čelni Max
Končan je tudi drugi trening pred VN Kanade – razen tega, da je Nizozemec še drugič danes najhitrejši in da sta oba Williamsa trdno zadnja, ni še nič razjasnjenega.
Artur Švarc
8. junij 2018 | 21:47:36

Potem ko je postavil najhitrejši čas prvega treninga je Red Bullov dirkač na hipersoft gumah z vrha nekje na polovici treninga odstranil Raikkonena. Prvi hitri krog na hipersoft gumah je bil 13 desetink boljši od Raikkonena, ta je  na hipersoft gumah svoj čas postavil nekaj minut prej, s čemer je prišel pred Hamiltona.

A nobeden od Mercedesovih dirkačev ni uporabil hipersoft gume, tako da četrto in šesto mesto na koncu nista najbolj reprezentativna dosežka. Tri minute pred koncem je tako na tretje mesto prišel Ricciardo, ki je  za moštvenim kolegom zaostal za 405 tisočink. Ricciardo je večino treninga preživel v garaži, menda zaradi težav z elektriko, tako da je nazaj na progo prišel šele v zadnjih desetih minutah.

Hamilton je svoj čas postavil zelo zgodaj v treningu na supersoft gumah, na ultrasoft pa časa pozneje ni uspel izboljšati. Vseeno je bilo to dovolj za četrto mesto, nekaj desetink pred Vettlom, ki je manjkal prvi del treninga zaradi tehničnih težav.

Vettel je po nekaj krogih na supersoftih začel simulacijo kvalifikacij na hipersoft gumah in postavil čas 1:12.985 v drugem krogu, s čimer je za dve desetinki zaostal za tretjim Hamiltonom, no oba je potem nazaj premaknil Ricciardo.

Za razliko od Hamiltona je Bottas na ultrasoft gumah uspel izboljšati svoj čas in z 1:13.061 osvojil šesto mesto, tri desetinke za Hamiltonom.

Sedmi je bil na hipersoft gumah Grosjean, sledila pa sta Ocon in Perez, ki ju je ločilo le sedem tisočink. Deseterico zaključuje Alonso, ki je svoj čas postavil na ultrasoft gumah, prvi za deseterico pa je Leclerc, ki bi na hipersoftih verjetno prodrl kar daleč naprej v deseterico, a so mu blokirala kolesa.

12. je bil Hartley, ki se mu tu gre za biti ali ne biti in je z 1,691 s zaostanka za Verstappnom hitrejši od Gaslyja, sledita pa Magnussen in Hulkenberg.

Imeli smo tudi poljub stene v šestem ovinku, Sainz je zvil zadnjo levo obeso. Čeprav je prišel do boksov, je bil trening prekinjen zaradi čiščenja proge. Enako je uspelo tudi Vandoornu, ki je treniong končal predčasno, ko je pri vstopu v zadnji ovinek pred lasnico z desno gumo naslonil zid in zvil obeso. Čeprav je skušal priti do boksov, se je po lasnici ustavil s predrto gumo, zaradi česar smo v tej fazi treninga imeli še VSC.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Brumbrum44
... Ubogega svizca ki je bil maskota kanade je Grožan zgazu...
9.6.2018 13:48:39
macolar
Posnetek kr nazorno prikaže kako svizec v trenutku spremeni agregatno stanje.
9.6.2018 17:50:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija