Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Vreme – vročina z možnimi nevihtami
Hungaroring sprejema karavano F1 s tipično madžarsko vročino. Toda tekom dirkaškega konca tedna obstaja tudi grožnja z nevihtami.
Uredništvo Arhiv
25. julij 2018 | 8:21:40

F1 se pred poletnim premorom sezone 2018 podaja na Madžarsko. Hungaroring je znan po vročini, kar predstavlja veliko obremenitev tako za dirkače kot tudi za material. In ravno takšno vreme naj bi bilo tudi ta konec tedna, čeprav bi lahko vreme s svojo muhavostjo prekrižalo račune ekipam in dirkačem.

Prvi dan Hungaroringa, četrtek, na bi bil tudi najlepši. Intervjuji, PR-termini, zadnje postavitve paddocka – vse to bo potekalo v pravem poletnem vremenu. Temperatura naj bi dosegla 30°C, na nebu pa se bodo pojavili le manjši oblaki.

V petek, ko sta na sporedu prva dva prosta treninga, se bo temperatura še povzpela, dirkače bodo pričakale temperature preko 30°C. V času drugega treninga popoldan pa bi dirkališče v bližini Budimpešte že obiskal prvi dež. Verjetnost dežja, obstaja celo nevarnost nevihte, znaša okrog 30 odstotkov.

V noči na soboto bo verjetnost dežja majhna, podobno kaže tudi za tretji prosti trening. Toda v času kvalifikacij bo verjetnost dežja narasla na okrog 25 odstotkov. Kljub temu pa se bodo temperature ohranile pri 30°C. Zvečer pa grozi močan dež, verjetnost nevihte je okrog 50 odstotna.

Dež, ki se bo občasno pojavil v soboto zvečer, bo na dan dirke poskrbel za rahlo ohladitev. V nedeljo temperature ne bodo dosegle 30°C, toda kar je bolj pomembno je to, da bo vreme ostalo nestanovitno. Znova obstaja verjetnost dežja, toda tekom dneva se bo le-ta znižala na 25 odstotkov, čeprav aktualna vremenska slika kaže, da bi se lahko celo povišala. Toda pred začetkom dirke bo le-ta občutno padla. Prav mogoče je, da bi lahko imeli mešane pogoje – podobno kot je to bilo na zadnji dirki v Hockenheimu.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Če bo deževalo v nedeljo lahko Hamilton zadnji starta 😂😋😎
25.7.2018 10:53:52
newsman
@hubertfast - pa ja ni tako slab? Komot lahko štarta 3 kroge pozneje.....
25.7.2018 11:05:32
hubertfast
Itak saj bo sc večkrat zunaj, 😂😎😋
25.7.2018 11:34:55
Soling
Letos še nismo videli prave dežne dirke... No, sej tud ta ne bo. Znajo pa plohe malo začint in ohladit vroč Madžarski asfalt.
26.7.2018 10:24:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija