EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 1. trening
Ricciardo kljub tršim gumam pred Vettlom
Prvi prosti trening za VN Madžarske je postregel z majhnimi razlikami pri vrhu, saj je imel Daniel Ricciardo, ki je bil tokrat najhitrejši, na koncu zgolj osem stotink sekunde prednosti pred Sebastianom Vettlom na 2. ter Maxom Verstappnom na 3. mestu.
Matej Natek
27. julij 2018 | 12:34:44

Karavana formule 1 je v dirkaški konec tedna na Hungaroringu, ki je mimogrede tudi zadnji pred poletnim premorom, vstopila izjemno ležerno. Prvi trening namreč z izjemo nekaterih vrtenj (najprej Verstappen, v nadaljevanju pa še Ericsson in Hartley) in pa okvare, ki jo je pol ure pred koncem doživel Hülkenberg, ni postregel z ravno pestrim dogajanjem. Še posebej, ko je govora o favoriziranih moštvih, o čemer priča že dejstvo, da se nikomur niti približno ni uspelo približati rekordu steze, ki je za zdaj še vedno v Vettlovi lasti (1:16.276). Kar pa po drugi strani sploh ni presenetljivo, saj je bil najboljši čas treninga dosežen kar na gumah z rumeno oznako. Ta vikend namreč najmehkejšo zmes predstavljajo ultrasoft gume, na katerih pa se je tokrat še najbolje izkazal Vettel.

Nemški dirkač, ki najbrž še ni pozabil razočaranja, ki ga je doživel na svoji domači dirki, je bil slabe pol ure pred koncem na zelo dobri poti, da odpelje najboljši čas treninga. Toda steza je bila na njegovo žalost takrat izjemno prometna, zaradi česar hitreje kot 1:17.692 ni šlo. In če po eni strani pri Mercedesu niso prikazali ravno interesa po izzivanju Ferrarijevega vodstva (Hamilton in Bottas se recimo sploh nista spustila pod minuto in 18 sekund), pa je bilo povsem drugače pri Red Bullu. Vettlovemu času se je namreč uspelo izjemno približati že Verstappnu, ki pa je bil 23 minut pred koncem vendarle še nekoliko prepočasen (toda zgolj za 9 tisočink sekunde). Kar pa ni veljalo za njegovega moštvenega tekmeca. 20 minut pred koncem je namreč poskusil še Ricciardo in uspel s približno osmimi stotinkami sekunde Vettla vendarle premagati.

Četrto mesto je sicer osvojil Raikkonen, ki pa je imel že več kot tri desetinke sekunde zaostanka za Ricciardom. Še desetinko več je zaostal petouvrščeni Hamilton, Bottas pa je kot zadnji dirkač, ki je za Avstralcem zaostal za manj kot sekunde, zasedel šesto mesto. V najboljši deseterici pa najdemo še Grosjeana, Hülkenberga, Sainza in Magnussna. Omeniti pa še velja, da je za Sauber namesto Leclerca tokrat nastopil Giovinazzi, ki pa je trening končal na 18. mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija