Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. trening
Leclerc na vrhu, Hamilton in Verstappen v zid
Drugi prosti trening za VN Kanade je postregel s povsem drugačno sliko kot prvi, saj je vrh razpredelnice tokrat pripadel Ferrariju, Lewis Hamilton, ki je bil dopoldan najhitrejši, pa je po bližnjem srečanju z ogrado, končal šele na 6. mestu. Na vrhu se je tako znašel Charles Leclerc, drugi je bil Sebastian Vettel, tretji pa Valtteri Bottas.
Matej Natek
7. junij 2019 | 21:33:04

Ne zgodi se velikokrat, da se karte v enem dnevu tako zelo premešajo, kot se je to zgodilo danes. Toda potem, ko je Mercedes na 1. treningu deloval naravnost neustavljivo, pa je Ferrari na drugem treningu vendarle uspel prikazati povsem drugačen obraz. Sprva je bilo sicer videti, da bo vrh znova rezerviran za srebrne, saj je bil Hamilton v 18. minuti, s časom 1:12.938, prepričljivo najhitrejši. Ferrarijev dvojec je namreč takrat – resda na srednje trdih gumah – zaostajal že za več kot sekundo, Angleževemu času pa je uspel slediti zgolj Bottas.

Toda sledila je 27. minuta, ko je Hamiltonu v hitrem 9. zavoju nenadoma odneslo zadek dirkalnika. Steza v Montrealu pa ob vseh bližnjih zaščitnih ogradah, tovrstnih napak ne odpušča. Trk je bil posledično neizogiben, kljub poškodovanemu zadnjemu desnemu kolesu pa je Hamilton vendarle prispel nazaj do boksov. Seveda pa je bilo pri tem hitro jasno, da se je 2. trening zanj bolj ali manj končal. Za nameček pa njegov dosežen čas na koncu ni zadoščal niti za uvrstitev med najboljšo peterico.

Hamiltona je v 38. minuti kot prvi z vrha sklatil kar njegov moštveni tekmec, ki pa v vodstvu prav tako ni mogel uživati pretirano dolgo. Zgolj nekaj trenutkov kasneje sta namreč svoja hitra poskusa na mehkih gumah odpeljala še oba Ferrarija in uspela kritikom kar dobro zapreti usta. Vodstvo je najprej s časom 1:12.251 prevzel Vettel, s časom 1:12.177 pa mu je nato sledil še Leclerc. Vrstni red pri vrhu pa se nato ni več spremenil, saj so se moštva nato osredotočala na iskanje pravih nastavitev za nedeljsko dirko. Pri čemer pa velja omeniti, da je večina vozila kar na najtrših gumah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
To ne pomeni nič, ferrari zaostaja za mercedesom tudi na tej dirki. Bodo pa manj kot 0.5 s narazen.
8.6.2019 2:29:05
2fast4y
Se srrinjam...oziroma ne več kot 0.5 sek
8.6.2019 9:17:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija