Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 1. trening
Gasly dobil prvi trening
Pierre Gasly je dobil prekinitev poln prvi trening, potem ko je Grosjean udaril že v boksih, Raikkonenu pa je sredi steze odpovedal motor.
Artur Švarc
12. julij 2019 | 13:32:30

Valtteri Bottas je bil najhitrejši večino treninga z 1:27.629, vmes pa je celo rahlo deževalo. Lewis je z drugim mestom držal korak z Bottasom, a sta se med njiju prerinila Verstappen in Gasly. Gasly je potem v zadnjem poskusu popravil čas na 1:27.173 in prišel na vrh s skoraj pol sekunde prednosti.

Sam trening je bil ena sama tragikomedija. Že med vožnjo iz boksov je na izvozu zavrtelo Grosjeana, ki je pribil v zid in tam pustil sprednje krilce. Potem je šel nekaj metrov v nasprotno smer v bokse in obrnil. Na travo sta se prav tako zavrtela RUssell in Norris, rdeča zastava pa je bila izobešena, ko je pri vstopu v Luffield ustavil Raikkonen. Dim iz zadka in čuden ropot so potem pri ekipi razložili, da je šlo za okvaro pogonskega sklopa, da pa menjava ne bo potrebna.

Po reštartu so skozi Brooklands plesali tako oba Mercedesa kot tudi Albon, Grosjean pa se je tam tudi še enkrat zavrtel. Zadnje pol ure je začelo pršeti in večina dirkačev se je vrnila v bokse, pred koncem treninga pa je bilo dovolj, da jih je nekaj izboljšalo svoje dosežke. Najprej je Gasly z 1:27.715 prišel bližje Bottasu, v zadnjem krogu, ko se je čaz že iztekel, pa je na mehkih gumah skočil pred Finca. Tretji Verstappen je za moštvenim kolegom, ki so mu, če se ne bo dokazal, dnevi šteti, zaostal že za osem desetink.

Oba Ferrarija, Leclerc pred Vettlom, zaostajata za Gaslyjem že za sekundo in sekundo ter desetinko, najboljša od ostalih pa sta bila oba Renaulta, deseti Sainz, ki je zaostal za Albonom na devetem, pa za Gaslyjem zaostaja že za dve sekundi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija