Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Leclerc znova najhitrejši
Ferrari v Hockenheimu nadaljuje z odlično formo, saj je Charles Leclerc dobil tudi tretji prosti trening za VN Nemčije, moštveni uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Sebastian Vettel. Med njiju se je, s približno desetinko sekunde zaostanka, uspelo vriniti Maxu Verstappnu.
Matej Natek Jure Makovec
27. julij 2019 | 13:09:09

Če izvzamemo vnovično odlično predstavo s strani Leclerca, so zadnji prosti trening pred kvalifikacijami nedvomno zaznamovala številna črtanja hitrih krogov. Že na včerajšnjem sestanku je bilo namreč dirkačem razloženo, da bo vodstvo dirke odslej pozorno spremljalo, kako široko preko robnikov se bo peljalo. Še posebej v prvem in zadnjem zavoju, kar sta med drugimi spoznala tudi Vettel in Hamilton. S črtanjem časa pa je več nedvomno izgubil slednji, saj se mu je to pripetilo prav pri njegovemu najhitrejšemu krogu – ki pa je bil še vedno več kot štiri desetinke sekunde počasnejši od Leclerca. Monaški dirkač se je na vrhu razpredelnice znašel že v 21. minuti, ko se je kot prvi spustil pod minuto in 13 sekund. Najhitreje pa je uspel krog prevoziti še 20 minut kasneje, ko je ciljno črto prečkal s časom 1:12.380.

Leclercu je uspel večji del treninga slediti zgolj Vettel, ki pa se svojemu moštvenemu tekmecu nikoli ni uspel približati na manj kot dve desetinki sekunde. Za nameček pa ga je dobrih deset minut pred koncem z drugega mesta zrinil še Verstappen. Vprašanje torej, če ne utegne biti v nadaljevanju dirkaškega vikenda prav Red Bull tisti, ki bo povzročal Ferrariju največ težav. Mercedes namreč še naprej deluje sila neprepričljivo. S četrtim mestom se je še najbolje izkazal Bottas, katerega pa je od vrha ločilo več kot pol sekunde. Enako velja za Hamiltona, ki pa je bil tokrat šele šesti. S petim mestom in zgolj trinajstimi tisočinkami sekunde zaostanka za Bottasom, je namreč presenetil Magnussen.

V najboljši deseterici najdemo še Sainza, Gaslyja, Raikkonena in Grosjeana. Slednji je bil tudi zadnji z manj kot sekundo zaostanka za Leclercom. Že sedaj pa je jasno, da bo boj za točke zelo nepredvidljiv, saj so razlike izjemno majhne. Edino izjemo predstavljata zgolj oba Williamsa, ki sta tudi tokrat zaostala za več kot 3 sekunde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Se pravi, glede na potek treningov, se vidi, da bo zmagal Lojze.
27.7.2019 14:41:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija