Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek – 2. trening
Leclerc minimalno pred Hamiltonom in Vettlom
2. trening se je začel na suhi stezi, a nebo je grozilo že pred tem.
Artur Švarc
6. september 2019 | 15:13:16

Še preden se je 2. trening začel, so tifosi na glavnih tribunah razvili orjaške Ferrarijeve rekvizite in povsem ponoreli, ko se je pred garažo pokazal Leclerc. Da je Monačan od Belgije naprej številka 1 v ekipi in srcih rdečih navijačev, ne dvomi nihče več. To kar ni uspelo Vettlu v štirih letih, zdaj čaka Monačana, sploh, če bo v nedeljo po 10 letih spet zmagal s Ferrarijem na domačem dvorišču.

A nizke temperature, zrak je imel le 19 stopinj, veliko bolj ustrezajo Mercedesu in po prvih desetih minutah je bil najhitrejši Hamilton z 1:21.972, 3 desetinke pred Vettlom in še desetinko več pred Verstappnom. Na stezi so bili praktično vsi razen Norrisa, saj je po prvi tretjini treninga napovedan dež.

A dež se je še malce zamudil na kavi in po prve pol ure sta na vrh prišla oba Ferrarija, Vettel 2 desetinki pred Leclercom. Hamilton na tretjem mestu je v tem trenutku zaostajal že skoraj sekundo.

Norris je še vedno ždel v garaži, medtem ko so njegovi mehanki popravljali McLarna.

Nedolgo za tem se je ulilo in dirkači so se pospravili v garaže na suho. FIA je prekinila trening za 15 minut in ga nadalaljevala 45 minut do konca, v vmesnem času so pometli nekatere dele proge, na katero so dirkači nanesli pesek.

Sprva so se dirkači pritoževali,da je steza še premokra, potem pa so se časi začeli izboljševati. Leclerc je popravil svoj čas za sekundo na 1.20.978, drugi za njim je bil Vettel z 2 desetinkama slabšim časom. Še desetinko za njima je bil Red Bullov dvojec Verstappen in Albon. Potem je pol ure pred koncem Hamilton priletel na vsega 7 stotink zaostanka za Leclercom in napovedal, da tu razlike na kvalifikacijah vendarle ne bodo tako močno v prid Ferrarija. Skoraj hkrati se je spet ulilo in dirkači so začeli voziti počasneje. Leclercu so sporočili, da lahko v nedeljo pričakujejo praktično enake pogoje in da naj nadaljuje na strezi z zbiranjem informacij.

Časi se do konca niso spremenili, na stezi se je pojavil še Norris, ki je vpeljal novi motor, končal je na osmem mestu.

Četrti je Bottas, pred trojico Bikov, Verstappnom, Albonom in Gaslyjem, četrti član črede, Kvjat, je 10. Med njimi sta se vrinila še Grosjean in Ricciardo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Očitno bo Mercedesa premagati tu še težje kot v spaju. V prvi vrsti jim gre vreme na roko. V toplem in suhem bi z lahkoto rekel ferrari favorit sedaj pa ni glih tako.
6.9.2019 22:50:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija