Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Serija črnih Mercedesov se nadaljuje
Mercedesov dvojec je dobil tudi tretji prosti trening za VN Avstrije, kjer je najboljši čas znova pripadel Lewisu Hamiltonu. Valtteri Bottas je bil od svojega moštvenega tekmeca tokrat počasnejši za dobro desetinko sekunde. Še drugič ta vikend pa je tretje mesto pripadlo Maxu Verstappnu.
Matej Natek
4. julij 2020 | 13:03:00

Za nami je torej še zadnji prosti trening pred popoldanskimi kvalifikacijami, kjer pa smo znova dobili potrditev, kako zelo hiter je Mercedesov dvojec. Za nekaj dvignjenih obrvi sta približno dvajset minut pred koncem  resda poskrbela oba Ferrarija, ko jima je uspelo zasesti vrh razpredelnice – pa še to zgolj zato, ker sta imela tedaj nameščene najmehkejše gume. Jasno je bilo torej, da se Leclercov čas 1:04.703 ne bo dolgo obdržal kot najboljši. In res – zgolj 4 minute kasneje sta svoja hitra kroga na gumah z rdečo oznako odpeljala še Mercedesa v črnem in sprememba na vrhu je bila takoj tu. Hamilton je namreč svoj poskus opravil s časom 1:04.130 in bil tako več kot pol sekunde hitrejši od obeh Ferrarijev. Še dobro torej, da uspeva vsaj Bottasu predstavljati konkurenco Hamiltonu, sicer bi lahko ciniki Angleža že kar danes razglasili za prvaka letošnje sezone.

Po drugi strani pa ostalih ne smemo prehitro odpisati. Še posebej, ko je govora o Red Bullu, z Verstappnom na čelu. Nizozemski dirkač je namreč deset minut pred koncem odpeljal zelo soliden krog in bil zanj nagrajen s tretjim mestom. Pri čemer pa velja omeniti, da je bil po dveh sektorjih praktično na enakem nivoju kot oba Mercedesa, v zadnjem pa je izgubil več kot dve desetinki sekunde. Seveda pa ne gre niti mimo Racing Pointa, saj je bil Perez po včerajšnjem tretjem mestu, danes znova blizu vrha. Z zaostankom dobrih štirih desetink pa je bil tudi znova hitrejši od obeh Ferrarijev. Glede na videno pa ne bi bilo prav nič presenetljivo, če bi bilo temu tako tudi v nedeljo. Med Leclerca in Vettla se je sicer uspelo vriniti Albonu, v najboljši deseterici pa najdemo še Strolla, Gaslyja in Norrisa.

Sicer pa smo vmes videli tudi eno prekinitev z rdečo zastavo, katere povzročitelj je bil letošnji edini novinec, Latifi. Williamsov dirkač je namreč pri pospeševanju iz 1. zavoja, pri vožnji preko robnikov, nenadoma izgubil oblast nad bolidom in treščil v zaščitno ogrado. Kanadčan jo je pri tem seveda odnesel brez posledic, kar pa žal ne velja za njegov dirkalnik, ki je bil spredaj kar dobro načet. Videli bomo torej, če bodo popravila končana pravočasno do kvalifikacij, ki bodo na sporedu ob tretji uri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Asinorampante78
Pinkpanter 4..
4.7.2020 13:18:16
Mitja Bonča
2500€/mesec + dodatek za vikend delo.
4.7.2020 13:46:03
Mitja Bonča
oh, to ne spada sem.
4.7.2020 13:46:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija