Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. trening
Hamilton vrnil Bottasu
Mercedesov dvojec je bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu za VN Španije, kjer pa prvo mesto tokrat ni pripadlo Valtteriju Bottasu, temveč Lewisu Hamiltonu. Preostala konkurenca je bila znova daleč zadaj, z osmimi desetinkami sekunde zaostanka se je še najbolje izkazal Max Verstappen.
Matej Natek
14. avgust 2020 | 17:33:00

Petkovo dogajanje v Barceloni je torej končano, glede na videno pa imajo daleč največ razlogov za zadovoljstvo pri Mercedesu. Tako kot že dopoldan, sta bili namreč črni puščici najhitrejši tudi na popoldanskem treningu. Edina razlika je bila zgolj v vrstnem redu, saj je bil tokrat Hamilton hitrejši. In to prepričljivo – Bottas namreč ni uspel ponoviti svojega dopoldanskega dosežka (1:16.785), saj je bil njegov najboljši čas skoraj tri desetinke sekunde slabši. Za razliko od Hamiltona, ki je uspel kljub toplejšim temperaturam krog odpeljati s časom 1:16.883. Po drugi strani pa velja dodati, da Bottas priložnosti za odgovor niti ni imel, saj sta s Hamiltonom opravila zgolj po en pravi hiter krog na najmehkejših gumah. Konec koncev so se moštva večinoma osredotočala na simulacijo dirk.

Na čelu preostale konkurence znova najdemo Verstappna, ki pa se na tretjem mestu zdi vse prej kot varen. Neposredno za njim tokrat res ni bilo katerega izmed Ferrarijev, zato pa se je na četrtem mestu znašel Ricciardo – in to zgolj z desetinko sekunde slabšim časom. S petim mestom pa je še enkrat navdušil Grosjean, čigar apetiti so se pred nadaljevanjem dirkaškega konca tedna nedvomno povečali. Ferrarijevo čast je s šestim mestom rešil Leclerc, sedmi je bil domači adut Sainz, osmi Perez, deveti Ocon, deseti pa Gasly.

Celoten trening je sicer potekal bolj ali manj brez zapletov. Z izjemno občasnih voženj po izletnih conah, je še za največ drame nekaj minut pred koncem poskrbel Grosjean, ko je javil, da je njegov motor izgubil moč. Tudi njegovo okvaro pa na srečo ni bila hujša, saj se je Haasov dirkač zgolj nekaj trenutkov kasneje znova pojavil na stezi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
matjazh
haha...haas najhitrejsi ferrari
14.8.2020 17:55:07
slonana
Bravo!
15.8.2020 10:33:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija