Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. trening
Znova Bottas
Valtteri Bottas je dobil tudi drugi prosti trening za VN Toskane, Mercedesov moštveni uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Lewis Hamilton. Angleža sta od vrha ločili dobri dve desetinki sekunde, podoben zaostanek pa je imel tudi tretjeuvrščeni Max Verstappen.
Matej Natek
11. september 2020 | 18:31:00

Petkovo dogajanje na stezi v Mugellu je za nami, po prvem dnevu pa je lahko najbolj zadovoljen Bottas, ki je dobil prav oba prosta treninga. Finski dirkač je bil popoldan edini, ki se mu je uspelo na 5-kilometrski stezi spustiti pod minuto in 17 sekund. Malo po tretjini pretečenega časa je namreč odpeljal čas 1:16.989 in bil na koncu kar zanesljivo najhitrejši. Hamilton, ki je bil od svojega moštvenega tekmeca bistveno počasnejši že dopoldan, je bil tokrat resda konkurenčnejši, a še vedno počasnejši za več kot dve desetinki sekunde. Kar pa je po drugi strani še vedno bolje od situacije pri Red Bullu. Verstappen in Albon sta bila tokrat resda uvrščena neposredno za obema Mercedesoma, toda slednji je bil kar 7 desetink sekunde počasnejši od svojega moštvenega tekmeca. Ricciardo, ki se je moral zadovoljiti s petim mestom, je bil tokrat prvi, ki je za vodilnim Bottasom zaostal za več kot sekundo. Renaultovo solidno formo pa je s šestim mestom potrdil Ocon.

Na sedmem mestu najdemo Pereza, ki pa se je 18 minut pred koncem zapletel z Raikkonenom in povzročil prekinitev z rdečo zastavo. Mehiški dirkač je bil namreč pri vožnji iz boksov nekoliko nepreviden in se pri zaviranju v 1. zavoju s svojim prednjim krilcem dotaknil Raikkonenovega dirkalnika. Finski dirkač se je pri tem zavrtel in ustavil v pesku, a uspel kljub temu nadaljevati. Do boksov se je – resda s polomljenim prednjim krilcem – vrnil tudi Perez, ki pa bo najbrž deležen kakšne kazni. Zaradi številnih delcev na stezi pa je bil trening prekinjen za približno pet minut.

Prekinitve z rdečo zastavo smo bili deležni že nekoliko prej, natančneje v 38. minuti, ko je v 3. zavoju s steze zletel Norris. McLarnov dirkač je bil namreč pri pospeševanju nekoliko preširok in izgubil po vožnji preko peščenega dela izletne cone nadzor nad svojim dirkalnikom. Na njegovo srečo pa trk ni bil prehud, saj jo je skupilo zgolj njegovo prednje krilce. Anglež je trening sicer končal kot 14. – mesto za Sainzom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Super!
11.9.2020 21:46:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija