Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 1. trening
Bottas najhitrejši na prvem treningu
Na prvem treningu v Sočiju je tempo določal Valtteri Bottas. Na prvo mesto se je uvrstil že šestič zapored, medtem ko je njegov ekipni kolega Lewis Hamilton končal na predzadnjem mestu. Drugi je bil Daniel Ricciardo, tretji pa Max Verstappen.
Ursa Prosenjak
25. september 2020 | 12:23:06

Trening se je začel mirno, Bottas pa je že v začetku vzpostavil tempo, ki je določal nadaljni potek. Z veliko premiki po časovni lestvici se je Max Verstappen pomikal proti vrhu. V vse večji gneči na stezi je Bottas ponovno zavzel prvo mesto, Sergio Perez pa je pokazal solidno hitrost na začetku z drugim mestom.

Ravno ko so stvari stekle, je Sainz pripeljal virtualni varnostni avto. V sedmem ovinku se je zavrtel in zadel zid. Uspelo se mu je vrniti na stezo, toda z delno odtrganim zadnjim krilcem.

Le nekaj sekund kasneje je obrnilo tudi Danila Kvjata, čeprav ni utrpel nobene škode, razen ranjenega ponosa pred ruskimi navijači.

Hamilton je po virtualnem varnostnem avtu prvi zapustil bokse, vendar se je zaradi izrabljenih gum vrnil, ne da bi končal hitri krog.

Medtem je Bottas uničeval svoje gume s širokimi zavoji, ki so škodovali prednji levi gumi

Preden so trening ustavili, je bil Esteban Ocon z Renaultom drugi.

Latifija je sredi 10. ovinka zavrtelo, zadel je zunanjo oviro in s tem zaključil trening, dogodek pa je pripeljal tudi do rdeče zastave.

Po prekinitvi je najuspešneje nadaljeval Ricciardo, ki se je povzpel na drugo mesto, ostali pa kaj bistvenega niso več mogli spremeniti.

Racing Point je imel dober tempo, s Perezom in Strollom na 4. in 5. mestu. Ocon je končal na 6., pred Kvjatom, Albonom, Vettlom in Gaslyjem v prvi deseterici.

Hamilton je trening končal na 19. mestu, vendar je bil očitno na drugačnem programu kot Bottas, zato to ni nič zaskrbljujočega.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slonana
Bravo!
26.9.2020 0:00:12
tadejkrze
Odlično!
26.9.2020 0:29:18
BMWZ4
Ta Nana še ti ponoči ne da mira, Tadej...
26.9.2020 9:07:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija