Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Bottasu tudi tretji trening
Valtteri Bottas je dobil tudi tretji prosti trening za VN Portugalske, katerega pa so zaznamovale izjemno majhne razlike. Lewis Hamilton je za svojim moštvenim tekmecem zaostal zgolj za 26 tisočink sekunde, Maxa Verstappna pa je od vrha ločila dobra desetinka.
Matej Natek
24. oktober 2020 | 13:08:00

V Portimau je bil na sporedu še zadnji prosti trening pred popoldanskimi kvalifikacijami, na vrhu pa se je še tretjič zapored znašel Bottas. Finski dirkač, ki je sicer odpeljal tudi prvi hiter krog dneva (1:17.888), je vodstvo prevzel v 11. minuti, a bil nato hitro premagan. Hamilton, ki včeraj nikakor ni našel pravih občutkov, je v 14. minuti s časom 1:16.931 skočil na vrh razpredelnice. Glede na varno prednost pred ostalimi pa se je že zdelo, da bo zadnji trening vendarle dobil angleški dirkač. Toda iz te moke na koncu ni bilo kruha, saj je v 36. minuti na sceno znova stopil Bottas in uspel odpeljati 4,7-kilometrski krog s časom 1:16.654. In to kljub temu, da je bil v prvem sektorju počasnejši celo od svojega predhodnega poskusa.

Mercedesovemu dvojcu je v skladu s pričakovanji največ preglavic povzročal Verstappen. Nizozemski dirkač, ki se je včeraj zapletel s Strollom, tokrat tovrstnih težav ni imel. Velja pa omeniti, da je odpeljal v 28. minuti čas 1:16.659, ki bi na koncu zadostoval za drugo mesto. Do česar pa ni prišlo, saj je bil omenjeni čas zaradi preširoke vožnje v 1. zavoju črtan. Verstappnu tako ni preostalo drugega, kot da poskusi še enkrat. In čeprav je bil tudi njegov drugi poskus odličen – še posebej, če upoštevamo, da je imel pri tem nameščene srednje trde gume – pa je bil zaradi visoke obrabe pričakovano počasnejši kot prej. Z zaostankom dobre desetinke sekunde se je tako moral zadovoljiti s tretjim mestom. S četrtim mestom in zgolj dvema desetinkama zaostanka pa je navdušil Gasly, ki se je tako odlično pobral po včerajšnji okvari, ki ga je doletela na 2. treningu.

Brez rdeče zastave znova ni šlo, na srečo pa je do prekinitve tokrat prišlo šele v zadnji minuti. Česar pa ni povzročila nesreča ali okvara katerega od dirkalnikov, temveč slabo pritrjen pokrov za odtočni jašek. 'Krivec' za nastalo situacijo pa je bil Vettel, katerega je v 11. zavoju odneslo ravno toliko preširoko, da je zapeljal preko omenjenega pokrova. Vodstvu dirke tako ni preostalo drugega kot, da trening prekine. Upajmo pa, da tovrstnih težav v nadaljevanju dirkaškega vikenda ne bo več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
asinorampante78
Tv3 odaja v zivo. 2 kravci ki se paseta po gozdu😂😂😂
24.10.2020 15:17:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija