Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Zadnjo dirko v Imoli je dobil Schumacher
Michael Schumacher je zmagovalec VN San Marina 2006, zadnje, preden je dirkališče očeta in sina Ferrari izginilo s koledarja F1.
Artur Švarc
28. oktober 2020 | 22:30:00

Četrta dirka sezone 2006 je postregla z zmago Michaela Schumacherja s pole positiona do ciljne črte. To je bila tudi prva zmaga v sezoni, drugi je bil Fernando Alonso, ki je prednost v točkovanju povečal s 14 na 15 točk, Schumacher se je s četrtega prebil na drugo. Tretjo stopničko je osvojil Juan Pablo Montoya z McLarnom. To je bila tudi Schumacherjeva sedma zmaga v Imoli in peta v šestih letih.

Najboljši štartni položaj Schumacherja je bil njegov 66., s čemer je prehitel Ayrtona Senno. Schumacher se je celotno dirko ubadal s težavami z gumami, a ga Alonso, ki ga je dohitel, do ciljne črte ni uspel prehiteti.

Dirke se boste spomnili tudi po nesreči v prvem krogu, v ovinki Villeneuve, ko je legendarni Judži Ide s Super Agurijem zadel Albersa z Midlandom (naslednik Jordana) in ga poslal v sodčkanje po pesku, kjer se je ustavil, obrnjen na glavo. Nizozemec je iz dirkalnika zlezel nepoškodovan, Ide pa je nadaljeval, potem ko je v boksih zamenjal sprednje krilce. Zaradi okvare je odstopil v 23. krogu. Po tej nesreči je Ide dobil tudi resno opozorilo s strani komisarjev, ki je vodilo do odvzema licence pozneje v sezoni. Ide je slavni dirkač, ki mu je FIA odvzela dirkaško superlicenco zaradi tega, ker enostavno ni bil dorasel dirkanju na tem nivoju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RUNC
Ja tole je bila Schumijeva revanša Alonsu za dirko v letu 2005.
29.10.2020 16:56:44
andrej
ampak takrat je alonso res grdo bremzal v ovihnkih
29.10.2020 17:21:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija