Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek – 1. trening
Drifterska veselica v Turčiji
Prvi trije na prvem treningu v Turčiji so malce nepričakovani, oba Red Bulla pred Leclercom.
Matej Natek
13. november 2020 | 12:00:00

Ob navdušenju nad vrnitvijo v Istanbul s slovitim 8. ovinkom smo na začetku gledali predvsem drsalnico. Steza, na kateri ni veliko dogajanja, je bila brez nanešene gume in ustrezna količina vrtenj in odletov s steze je to potrdila.

Večina je trening začela na trdih gumah, ki enostavno niso prijele. Skyjevi komentatorji so slikovito izrazili, da gledamo balet Labodje jezero. Leclerc je snel tablo in priklical rdečo zastavo. Tudi ko se je trening nadaljeval, ni bilo bistveno boljše.  Dirka v Turčiji je bila tu nazadnje pred devetimi leti in s pola je začel Vettel s časom 1:25.049. To, da je bil zdaj najhitrejši čas na treningu le 1:35.077, pove vse.

Videli smo tudi VSC, ko je ob stezi parkiral Carlos Sainz. Pred tem so ga poklicali v bokse zaradi domnevnih težav z motorjem, nekaj krogov pozneje pa se je ustavilo.

Proti koncu treninga se je vendarle nabralo dovolj gume, da so dirkači začeli postavljati boljše čase. Najprej je na vrh prišel Vettel z 1:36.085, potem za njim je Leclerc znižal čas kroga na 1:35.507, njegovega je popravil Albon z 1:35.318 in za zaključek je vse prehitel še Verstappen. Da je bil trening nenavaden, kaže tudi vrstni red, ki je popolnoma premešan v primerjavi s tistimi, ki smo jih navajeni. Bottas je bil šele deveti, Hamilton pa celo 15.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Tole me spomni na nekaj, kar je Frank Dernie (odličen nekdanji f1 inženir) že dolgo nazaj povedal; gume v f1 so postale predobre. V normalnih okoliščinah ponujajo bistveno preveč oprijema in je zato lažje vozit na meji, dirkači pa delajo precej manj napak (v primerjavi s formulo 1 nekoč, ko so bila vrtenja na stezi skorajda standard). Šele v nepredvidenih situacijah (dežna dirka, steza z malo nanešene gume kot tule) se to spet pokaže...
14.11.2020 11:04:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija