Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Skrajšana in ultra hitra steza
Druga dirka v Sakhirju bo potekala po zunanjem obodu dirkališča, ki meri dobre tri kilometre in pol.
Artur Švarc
3. december 2020 | 1:26:40

Dirka minuli vikend je potekala na klasičnem dirkališču z notranjim zavitim delom, na katerem z nekaj malega spremembami dirka poteka že od samega začetka 2004. A dirkališče je bilo zasnovano s številnimi dodatnimi povezavami, ki omogočajo različne poteke in vsi imajo FIA licenco 1. stopnje. V Avstriji sprememba poteka ni bila mogoča, v SIlverstonu pa različne izvedbe nimajo ustrezne licence.

Dirka na istem dirkališču zapored bi lahko bila dolgočasna – a steza v Bahrajnu ima dve posebnosti. Kot prvo, po zunanjem obodu še nikoli ni bila izvedena dirka F1 in je tako izziv za vse dirkače in kot drugo, štiri dolge ravnine s kratkim slalomom na tretji pomeni, da bo krog odpeljan kar nekaj sekund pod minuto. Zaradi predpisane dolžine bodo dirkači tako odpeljali kar 87 krogov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marcipan
Razlike bodo po moje precej manjše zaradi tega. Vsej med moštvenimi kolegi. Priložnost za številne, tudi Bottasa in Russella. Če bo slednji preblizu, po moje Bottasa v 2022 ne bo več v konkurenčnem avto. Russla vsi kujejo v zvezde in če bo preveč zaostal za kao povprečnim Bottasom, bo tudi veliko izgubil. Ne more seniti na pisto izgovarjat, ker je praktično oval.
3.12.2020 9:36:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija