Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Verstappen izkoristil Bottasovo napako
Tretji prosti trening za VN Sakhirja je dobil Max Verstappen, ki pa bi po vsej verjetnosti zaostal za Valtterijem Bottasom, če ne bi slednji pri svojem poskusu storil napake. Finski dirkač se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji pa je bil Pierre Gasly.
Matej Natek
5. december 2020 | 17:06:00

Kot vse kaže je Russell po včerajšnjem sanjskem dnevu, ko je bil najhitrejši na obeh prostih treningih, danes vendarle padel na realnejša tla. Angleški dirkač, ki nastopa namesto obolelega Hamiltona, je bil namreč bolj ali manj ves čas počasnejši od Bottasa, ki je bil tokrat odločen, da mladeniča premaga. In čeprav znova ni šlo povsem brez napak, pa je bil finski dirkač kljub temu boljši za skoraj štiri desetinke sekunde. Omenjena razlika pa bi bila po vsej verjetnosti še večja, če ne bi bil Bottas v zadnjem zavoju preširok. Bottasova napaka pa je imela še eno posledico in sicer v zvezi z samim vrhom razpredelnice. Tja se je namreč s časom 54.064 uvrstil Verstappen. Nizozemčev krog sicer prav tako ni bil popoln, kar pa je vseeno zadostovalo za približno dve desetinki sekunde prednosti pred Bottasom.

S tretjim mestom je nekoliko presenetil Gasly, kar pa po drugi strani samo potrjuje, kako zelo strnjena je konkurenca. To potrjuje že dejstvo, da je trejeuvrščenega Gaslyja od Vettla, ki je zasedel 15. mesto, ločilo zgolj pol sekunde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija