Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Pred dirko
Virtualni prelet dirkališča v Abu Dabiju
Podobno kot pred 14 dnevi v Bahrajnu smo tudi tokrat v FS2020 preleteli prizorišče dirke ta vikend.
Artur Švarc
9. december 2020 | 2:37:00

Tako kot v Bahrajnu je tudi tu letališče streljaj od dirkališča. Yas marina leži na majhnem otočku zahodno od letališča, celotno prizorišče pa je na zahodnem delu skrajnega roba arabskega polotoka pred Hormuško ožino in na nasprotnem bregu Perzijskega zaliva kot prizorišče zadnjih dveh dirk v Bahrajnu. Abu Dabi je glavni emirat in prestolnica te federativne države, ki meri štirikrat toliko kot Slovenija. Država ima 10 milijonov prebivalcev, od katerih staroselci Arabci predstavljajo le 11,5 %, kar dve tretjini pa delovna sila Indijci, Pakistanci in Bangladeševci. Nekaj malega je Egipčanov in Filipincev, 12 odstotkov pa so ljudje s preostalega sveta, nenazadnje so Emirati davčna oaza in poslovni center arabskega sveta. 

Državo sestavlja 7 emiratov, prestolnica Abu Dabi ima 820 tisoč prebivalcev, 100 kilometrov severneje ležeči in bolj znani Dubaj pa 2,2 milijona. Na dirkališču v Abu Dabiju je največji tematski park na planetu, Ferrari World.

Emirati so nedovisnost od Velike Britanije dobili leta 1971, glavna panoga pa je še vedno izvoz nafte. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija