Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek – 2. trening
Na vrhu vse po starem
Drugi trenig je dobil Bottas, dve desetinki pred Hamiltonom, znotraj sekunde pa sta bila le še oba Red Bulla.
Artur Švarc
11. december 2020 | 16:46:40

Dirko je zaznamovala tudi rdeča zastava, ko je zagorela Kimijeva Alfa. Prvih 20 minut so dirkači testirali tudi novo C4 gumo za 2021. Najboljše čase sta na začetku postavila Raikkonen in Ocon. Potem je Bottas čas z novo gumo spravil na 1:37.818, Hamilton pa je prišel na manj kot desetinko zaostanka. Po 20 minutah so se zapeljali nazaj v garaže, Bottas je odnehal malce prej, ker so ugotovili težave s stopalko za plin.

Prvi je nazaj iz garaž zapeljal Hamilton na letošnjih srednjih gumah in prišel na vrh z 1:36.479. Potem je Bottas ta čas premaknil na 1:36.276 in to je bil tudi najboljši čas na koncu treninga. Večina od najhitrejših bi šla lahko še hitreje na mehkih gumah, sploh Hamilton v zadnjem poskusu, a so v zadnjem ovinku odleteli čez črto, ki označuje stezo ali pa naleteli na promet. Čas, ki ga je sicer postavil, je bil 1:36.097, ki pa je bil seveda brisan.

Tudi Bottasa so za njim presenetile težave s prekrmarjenjem in ga je globoko odneslo že v prvem ovinku in je prav tako opustil poskus. 10 minut pozneje je skušal z mehkimi nav rh Verstappen, ki pa je že po polovici kroga zaostajal, naletel pa je tudi na počasnejšega Pereza.

V naslednjem krogu je šel Verstappen hitreje, za odtenek izboljšal čas z mehkih, a tudi on je v zadnjem ovinku šel predaleč in ostal brez časa.

Ekipe so se potem posvetile dolgim stintom za dirko, potem pa je dogajanje prekinila rdeča zastava, ko je dramatično zagorela Kimijeva Alfa 20 minut pred koncem. Po desetminutni prekinitvi je ostalo še pet minut časa, v katerem je Hamilton obstal pred Haasovo garažo, potem ko ni mogel prestaviti v prestavo. Mercedesovi mehaniki so stekli po boksih in našli rešitev.

Četri je bil na koncu Albon, ki je verjetno rekroder po brisanih krogih, za BOttasom pa je zaostal 0,987 sekunde, vsi ostali zaostajajo že več kot sekundo.

Malo pred ognjenim krstom Raikkonenove alfe je s smodečim se zadkom v bokse pripeljal tudi Russell s težavami MGU-K.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Soling
"Na vrhu vse po starem" No in zakaj bi kaj menjali in to tisti navijači, ki zapovrh niti ne navijajo za Mercedes. Nobene ideje pa, kako bi pred svojim pragom pometli.
11.12.2020 19:18:03
macolar
To je tist problem, ko lep čas ni nobenega komentarja na katerega bi se lahko sprožil, pa začneš sam iskat prepir?
11.12.2020 19:43:15
andrej
kaj je zdaj to hamilton, v bahrainu je bil russel oba prva treninga pred bottasom
11.12.2020 20:03:27
JohnPlayer7
Na kvalifikacijah in dirki pa za Bottasom.
11.12.2020 23:54:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija