Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Petek - 2. trening
Mercedesa tokrat pred Verstappnom
Na drugem prostem treningu za VN Madžarske je vrh pripadel Mercedesovemu dvojcu, z Valtterijem Bottasom na čelu. A velja dodati, da je razlika do Lewisa Hamiltona znašala zgolj 27 tisočink sekunde. Bistveno več je zaostal Max Verstappen, ki se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.
Matej Natek
30. julij 2021 | 16:07:00

Petkovo dogajanje na Hungaroringu se je zaključilo z drugim prostim treningom, kjer pa se je za vrh razpredelnice znova udarila ista trojica. Toda z nekoliko drugačnim razpletom, saj Verstappnu, ki je bil najhitrejši na prvem treningu, tokrat nikakor ni uspelo najti idealnih nastavitev. Nizozemski dirkač je namreč tekom treninga ves čas tarnal zaradi podkrmarjenja, še posebej, ko je imel na svojem dirkalnik nameščene najmehkejše gume. Pravo nasprotje od obeh Mercedesov torej, ki sta se na gumah z rdečo oznako znašla odlično. Celo do te mere, da je njuna prednost pred Verstappnom na koncu znašala skoraj tri desetinke sekunde. Pri čemer pa velja dodati, da se je Nizozemčev zaostanek po dveh sektorjih gibal že preko štirih desetink. Razliko je tako omilil zgolj po zaslugi odličnega zadnjega sektorja.

V zadnjem sektorju je bil odličen tudi Hamilton, ki pa je pri svojem najboljše poskusu preveč izgubil v prejšnjih dveh tretjinah kroga. Anglež je bil tako za sam vrh prepočasen, toda komajda. Do Bottasovega časa 1:17.012 mu je namreč zmanjkalo samo 27 tisočink sekunde. V vsakem primeru pa so lahko v Mercedesovem taboru pred nadaljevanju vikenda zelo optimistično. Če namreč pri Red Bullu ne bo uspelo najti pravih nastavitev, ne bi bilo prav nič presenetljivo, če bi bil Mercedesov dvojec najhitrejši tudi jutri. A velja temu dodati, da vremenoslovci za kvalifikacije napovedujejo padavine.

Izmed preostalih se je na vročem Hungaroringu (temperatura asfalta se je gibala preko 60°C) najbolje znašel Ocon, ki je za Alpine ugnal tudi Pereza. Mehičan, ki priznava, da se na madžarski stezi ne znajde najbolje, je bil kljub osmim desetinkam sekunde zaostanka uvrščen na peto mesto. Gasly, ki je bil šesti, je za Bottasom zaostal že za več kot sekundo. Soliden moštveni uspeh za Alpine je s sedmim mestom dopolnil Alonso, osmi je bil Vettel, v najboljšo deseterico pa se je uspelo uvrstiti še Norrisu in Strollu.

Omeniti še velja Tsunodo, ki je zaradi nesreče, ki jo je doživel na 1. treningu, tokrat večino časa preživel v garaži. Popravila njegovega AlphaTaurija so se namreč zavlekla celo do te mere, da je Japonec na stezo zapeljal šele nekaj minut pred koncem. Tsunodi je tako uspelo odpeljati zgolj en hiter krog, s katerim pa je prišel na 17. mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija