Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
Med Hamiltonom in Verstappnom zgolj 88 tisočink
Tretji prosti trening za VN Madžarske je s slabimi devetimi stotinkami sekunde prednosti pred Maxom Verstappnom dobil Lewis Hamilton. Valtteri Bottas, ki je včeraj odpeljal najboljši čas dneva, pa se je moral tokrat zadovoljiti s tretjim mestom.
Matej Natek
31. julij 2021 | 13:08:00

V nasprotju z včerajšnjo vremensko napovedjo, ki je za sobotno dogajanje na Hungaroringu predvidela dež, je tudi generalka pred kvalifikacijami potekala v povsem poletnih razmerah. Prav nič presenetljivo torej ni, da se je za vrh znova udarila predvsem klasična trojica, z obema Mercedesoma in Verstappnom. Troboj, ki se bo po vsej verjetnosti prenesel tudi v nadaljevanje dirkaškega vikenda, saj Perezu na tej stezi nikakor ne uspe najti pravih občutkov. Celo do te mere, da bo Mehičanu na kvalifikacijah že uvrstitev v 2. vrsto predstavljala velik uspeh.

Ne glede na Perezove težave pa se je tokrat že zdelo, da utegne zadnji prosti trening vendarle dobiti Red Bull. Ko je namreč 4 minute pred koncem ciljno črto prečkal Verstappen, se je štoparica ustavila pri 1:16.914. S čimer se je nizozemskemu dirkaču kot prvemu uspelo spustiti pod minuto in 17 sekund. Toda zgolj nekaj trenutkov kasneje se je za njim po ciljni ravnini pripeljal Hamilton in uspel Verstappnov dosežek izboljšati za natanko 88 tisočink sekunde. Nekaj kar se je po njegovem prvem in hkrati povsem ponesrečenem poskusu zdelo malo verjetno.

Hamilton je tako na nek način odgovoril tudi Bottasu, ki je včeraj deloval zelo močno. Dolgo časa pa se je zdelo, da bo finski dirkač še drugič zapored najhitrejši. Vodstvo je namreč po zaslugi časa 1:17.428 prevzel že v 25. minuti, v nadaljevanju pa je svoj čas izboljšal še za skoraj 4 desetinke sekunde. Toda, kot že omenjeno, sta nato sledili ofenzivi s strani Verstappna in Hamiltona, na kar pa Bottas v zaključku treninga ni imel pravega odgovora.

Zadnji prosti trening je sicer zaznamovala tudi prekinitev z rdečo zastavo. Približno 15 minut pred koncem je namreč v 11. zavoju s steze zletel Schumacher in treščil z levo stranjo svojega Haasa v zaščitne gume. Haasov dirkač, ki je trening sicer končal kot predzadnji, jo je odnesel brez posledic, česar pa ne moremo reči za njegovo vozilo. Vprašanje torej, če bo na kvalifikacijah sploh nastopil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija