Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dirke   |   Sobota - 3. trening
V mokrem najbolje Gasly
Tretji prosti trening za VN Turčije je potekal v spremenljivih vremenskih razmerah, v katerih pa se je najbolje znašel Pierre Gasly. Francoskemu dirkaču se je uspelo najbolj približati Red Bullovemu dvojcu, z Maxom Verstappnom na čelu. Lewis Hamilton pa je tokrat opravil zgolj nekaj krogov in bil posledično šele 18.
Matej Natek
9. oktober 2021 | 12:08:00

Generalka pred popoldanskimi kvalifikacijami je poskrbela za nekoliko drugačen vrstni red pri vrhu, saj je dogajanje popestril dež. Pri čemer pa na srečo ni šlo za ničesar podobnega lanskemu letu, ko je steza spominjala na drsališče. Povsem brez težav seveda ni šlo, kar pa je za takšne razmere pravzaprav nekaj povsem normalnega. Še posebej zaradi idealne linije, ki se je od pričetka treninga hitro sušila. Celo do te mere, da so moštva od 17. minute naprej že začela nameščati vmesne oz. intermediate gume.

V 23. minuti je za edino prekinitev treninga poskrbel Russell, ko se je ob začetku svojega prvega hitrega kroga zavrtel že v 2. zavoju in pristal v peščeni pasti. Od koder pa se Williamsov dirkač nato ni uspel rešiti. Trening je bil zanj tako končan, sama prekinitev pa je bila dolga zgolj 5 minut. Russell je bil na koncu sicer edini brez doseženega časa in posledično zadnji. Nekaj vrtenj smo resda videli tudi s strani nekaterih drugih dirkačev (vključno z Verstappnom, Vettlom in Leclercom), ki pa so jo odnesli brez posledic.

Zadnji prosti trening je nedvomno zaznamoval Gasly, ki je bil sicer tudi prvi, ki je danes zapeljal na stezo. Dirkač AlphaTaurija je uspel doslej že kar nekajkrat demonstrirati svoje sposobnosti v dežju in prav nič drugače ni bilo tokrat. Blizu vrha je bil praktično celoten trening, končni najboljši čas pa mu je uspelo odpeljati 15 minut pred koncem, ko je ciljno črto prečkal s časom 1:30.447. Tik pred koncem ga je resda še ogrozil Verstappen, kateremu pa je na koncu vendarle zmanjkala dobra desetinka sekunde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2021 Avtomanija