EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...


BMW Sauber F1 Team 
Wildbachstrasse 9, 8340 Hinwil,
Švica
Telefon: + 41 1 937 9000
Fax: + 41 1 937 9001
www.sauberf1team.com

Dirkalnik: C35 Motor: Ferrari 056/3


9
Marcus
Ericsson
12
Felipe
Nasr

Direktor: Peter Sauber
Športni direktor: Monisha Kaltenborn
Tehnični direktor: James Key
Glavni dizajner: Christoph Zimmerman

Konstruktorski naslovi: 0
Dirkaški naslovi: 0
Število dirk: 295

Zmage: 0
Prva zmaga: -
Zadnja zmaga: -
Število točk: 195

Pole positioni: 0
Prvi pole: -
Zadnji pole: -
Najhitrejši krogi: 0


Peter Sauber je s svojim moštvom v formulo 1 prišel leta 1993. Do leta 2005 je bil največji pokrovitelj moštva malezijski Petronas in čeprav ekipa nikoli ni zmagovala, se je Sauberju uspelo finančno solidno držati po konci, ko so nekateri umirali eden za drugim.

Vlagali so v tehnologijo in zgradili enega najzmogljivejših vetrovnikov na štartni vrsti, to skupaj s švicarsko natančnostjo pa je cenil BMW, ki je leta 2005 kupil moštvo in ga imel v lasti do vključno sezone 2009. S povečanim proračunom je moštvo doživelo preporod, doseglo prvo zmago in se borilo za naslov, a je v zadnji sezoni forma sunkovito padla, BMW pa je odšel tako hitro, kot je prišel.

Sauber v sezoni 2010 nadaljuje privatno pot, ki je ni načrtoval in si je ni želel, saj je moral moštvo odkupiti nazaj v svoje roke in ga tako rešiti pred propadom. Vendar pa zaenkrat stvari izgledajo dobro, saj je bil dirkalnik izdelan še z BMW-jevimi sredstvi, večina inženirjev pa ostaja na svojih mestih. Ekipa pred novo sezono ni spremenila imena, zato uradno ostaja BMW Sauber F1 Team, čeprav BMW v blagajno ne bo prispeval ničesar.

*Statistika velja za Sauber, ko ni bil BMW-jevo tovarniško moštvo, torej za obdobje 1993-2005, in se nadaljuje v letošnji sezoni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija