EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Manor Motorsport Ltd 1 Manor Drive Dinnington Sheffield S25 3QU
www.virginracing.com

Dirkalnik: MR03 Motor: Ferrari 059/3


Virgin je eno novih moštev v sezoni 2010. V prvenstvo so se najprej prijavili pod imenom Manor Grand Prix, saj zasnovo ekipe predstavlja zelo uspešno moštvo nižjih razredov enosedežnikov, Manor Motorsport. Šef Manorja John Boot, ki zdaj opravlja vlogo šefa moštva, se je povezal s priznanim konstrukterjem Nickom Wirthom, ki ima v lasti podjetje Wirth Research. Wirth je bil v formuli 1 nekoč udeležen z moštvom Simtek, potem pa se je osredotočil na izdelavo prototipov s pomočjo naprednih račnalniških simulacij (CFD).

Operativni del moštva, torej športno vodstvo, marketing, mehaniki, prihaja iz Manorja, tehnični del pa je pod Wirthovim nadzorom, saj je dirkalnik delo njegove ekipe inženirjev. Pri tem ja najbolj zanimivo dejstvo, da je bil dirkalnik VR-01 narejen le s pomočjo računalniških simulacij in brez uporabe vetrovnika, kar je v formuli 1 edinstven pristop.

Kmalu po ustanovitvi moštva sta Booth in Wirth v svoje vrste zvabila multimilijonarja Richarda Bransona. Ta je v sezoni 2009 s svojo svetovno znano znamko Virgin sponzoriral Brawn GP, za 2010 pa se je odločil kupiti delež v moštvu Manor, ki se je s tem preimenovalo v Virgin Grand Prix.

Na poti od ustanovitve do prvega testiranja je moštvo delovalo zelo tekoče, dirkalnik so predstavili pravi čas, kot so obljubili. Na prvo večjo oviro so naleteli na testiranjih, saj se je VR-01 neprestano kvaril, a v moštvu zatrjujejo, da bodo našli rešitev, porodne težave pa je pri povsem novem dirkalniku, narejenemu v dobri polovici leta, za pričakovati.

V sezoni 2010 bosta za Virgin vozila Timo Glock, ki je prinesel izkušnje iz Toyote, in Lucas di Grassi, mladi talent iz prvenstva GP2.

4
Max
Chilton
17
Jules
Bianchi

Direktor: Richard Branson
Športni direktor: John Boot
Tehnični direktor: Nick Wirth
Glavni dizajner: -

Konstruktorski naslovi: 0
Dirkaški naslovi: 0
Število dirk: 0

Zmage: 0
Prva zmaga: -
Zadnja zmaga: -
Število točk: 0

Pole positioni: 0
Prvi pole: -
Zadnji pole: -
Najhitrejši krogi: 0


© Copyright 2017 Avtomanija