EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Ostali športi   |   Mick Schumacher
Moj vzornik je moj oče
Mick Schumacher je nasploh prvič spregovoril v javnosti o svojem očetu in o svojem velikem cilju, ki je vse bližje.
Bojan Vrbnjak
28. marec 2017 | 11:11:18

Tik pred svojim prvim nastopom v formuli 3 evropskega prvenstva je v javnosti spregovoril Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja. Tekom testiranj, ki so potekala ta teden v Spielbergu na dirkališču Red Bull Ring, je Mick o svojem očetu povedal: "Moj vzornik je moj oče. Enostavno, ker je najboljši. Moj idol." Odkar Mick nastopa v enosedežnih dirkalnikih še nikoli ni javno govoril o svojem očetu. Razlog je razumljiv, kajti nad 18-letnikom že tako ali tako visi veliko breme. Fotografije, ko je prvič javno nastopil v formuli 4, še danes ostajajo v glavi.

Na drugi strani pa Micku sploh ni bilo treba govoriti o očetu, to so prevzeli kar mediji. Že po prvih kilometrih v dirkalniku formule 4 so vlekli primerjavi z znamenitim očetom. Veliko prezgodaj, saj je bilo težko oceniti njegov talent. In primerjave so bile kar pogoste. Ko je Mick v svoji prvi sezoni formule 4 na mokri stezi prikazal močan lov za najboljšimi, so mediji takoj vlekli primerjavo z deževnim bogom Michaelom. Odmev medijev bi mogoče izpadel veliko manjši, če njegov oče ne bi doživel te hude nesreče na smučanju.

Po dveh sezonah v formuli 4 so se predpostavke spremenile. Mick bo v letošnji sezoni nastopil v formuli 3, ki velja za nekakšno predstopnjo do formule ena. Sedaj se je približal področju, v katerem je njegov oče dolgo kraljeval – predvsem pri Ferrariju. Pri Micku so sedaj zahteve zagotovo narasle. V formuli 3 bo nastopil za ekipo Prema, serijskim zmagovalcem zadnjih šest let. "Moj cilj je tudi, da postanem svetovni prvak formule ena. Kdaj bo tako daleč, bomo še videli," tako Mick na Red Bull Ringu.

Da mladi dirkač sedaj javno govori o skoku v formulo ena, je med dirkači nekaj najbolj običajnega na svetu. Dobro se sliši tudi za sponzorje, ki podpirajo drago kariero dirkačev v mladih letih. Toda če o tem govori Mick Schumacher, potem te besede dobijo še posebno noto.

Medtem ko je za večino mladih dirkačev ovira do formule ena previsoka, pri Micku skorajda ni dvoma, da mu ta skok ne bi uspel. Seveda, če bo to želel. Že sedaj je namreč reprezentant blagovne znamke Mercedes in goji najboljše kontakte do odgovornih kraljevega razreda motošporta. Ferrari bi Micku razgrnil rdečo preprogo, toda vse kaže, da je Mercedes bližje sinu sedemkratnega svetovnega prvaka.

O naslednjem Schumacherju v formuli ena sanjajo navijače celotnega sveta, navsezadnje je njegov oče Michael utemeljeval nepozabno obdobje. Samo Mick je do sedaj nenehno zavračal, da izgovori neposreden odnos do svojega očeta. Razumljivo, saj se je želel zaščititi pred večjim medijskim pritiskom. Sedaj Mickovo znamenje kaže vse bolj v smeri formule ena in s tem tudi v smeri njegovega očeta.                                     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija