EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Ostali športi   |   SUPER GT
Japonska Super GT se začenja v nedeljo
Super GT serija je najvišji nivo dirkanja športnih vozil na japonskem, ki se počasi a vztrajno širi izven njihovih meja. Letos vse dirke v Živo preko youtuba.
Mitja Bonča Super GT World
8. april 2017 | 1:17:48

Če še kdo ne pozna japonske serije Super GT (do 2005 JGTC), na kratko. To je serija, ki jo sestavljata dve podserije, in sicer GT500 in GT300. Slednja je podobna evropski različici GT3, čeprav so dirkalniki kot so Nissan, Ferrari, Lamborghini, Mercedes, Porsche in drugi vseeno malce hitrejši (več o tej tematiki sledi kmalu). GT500 pa je kraljica GT dirkalnikov (čeprav le to težko uvrščamo v to skupino, saj je njihova zasnova podobna formuli, se pravi monokok okoli katerega je potem vse grajeno), kjer nastopajo trije japonski proizvajalci avtomobilov, in sicer Nissan, Lexus in Honda. Kot sami pravijo, so ta vozila višek avtomobilske tehnologije. Podobna so nemški seriji DTM, s katero tudi izenačujejo pravilnik, da bodo enkrat v bodoče celo dirkali skupaj. Vse dirke potekajo na Japonskem, le ena je na Tajskem.

Ta vikend bo na sporedu prva dirka v prvenstvu, in sicer na dirkališču Okayama. 

>> Nismo TV << bo nedeljske dirke prenašal v živo preko njihovega kanala na youtube.com (za iskanje samo vpišite Nismo TV). Pohvalno je tudi, da bodo komentarji v angleščini, kar nakazuje, da imajo Japonci željo, da se serija razširi tudi izven njihovih meja, upajmo da celo na staro celino.

Spored: Nedelja dirka: 7:30 (82 krogov)

Majhen predstavitveni video (vem, da sem pozen, ampak bolje pozno kot nikoli) in ravno prav da se ogrejete pred prenosi formule 1 iz Kitajske: 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
A pa to dejansko kdo gleda? Niti enega ne poznam, ki bi kdaj koli kazal zanimanje za dirkanje teh načičkanih japank.
8.4.2017 18:11:37
Gazibo2
Mene že zanima. Japonske makine.
8.4.2017 20:23:31
Mitja Bonča
GT500 so resnično pika na I gt dirkalnikov. So hitrejši od DTMja, čeprav se to težko primerja. Za primer rekordi na dirkališču Fuji: F1: 1.17.2, WEC Porsche 919: 1.22.7, Super GT Nissan GTR: 1.27.5. Končna hitrost na ciljni lani 309km/h. Letos pravijo 325 zaradi spremenjene aerodinamike.
10.4.2017 8:18:30
Blanchimont
To bi marsikdo gledal, ce bi bilo medijsko boljse pokrito. Podobno je z DTM, kjer se navadno producirajo najboljsi dirkaci, a na zalost serijo medijsko zatirajo.
12.4.2017 12:09:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija