EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Ostali športi   |   Zmagovalec Indy 500 Takuma Sato
Rasistični tvit na njegov račun
Dolgoletni dirkač formule ena Takuma Sato je kot prvi Japonec zmagal na legendarni dirki Indy 500. Toda vsi niso bili ravno veseli njegove zmage. Zaradi rasistične opazke je časnik Denver Post odpustil izkušenega novinarja.
Bojan Vrbnjak
31. maj 2017 | 9:33:23

Nekdanji dirkač formule ena Takuma Sato je preteklo nedeljo zmagal na legendarni dirki Indy 500 – kot prvi Japonec. Dolgoletni dirkač Honde je iz celotnega sveta motošporta dobil veliko priznanje za svoj dosežek. Toda očitno se mnogi, zaradi časa njegovega uspeha, s tem niso mogli sprijazniti. Ameriški novinar Terry Frei je po zmagoslavju Sata objavil tvit, ki je tudi izven meja ZDA poskrbel za ogorčenje. V večini reakcij so Freiu očitali nacionalizem in rasizem. Frei je namreč na twitterju zapisal: "Nič specifično osebnega, toda počutim se zelo neprijetno z Japoncem, ki je v Indianapolisu konec tedna pred Memorial Day osvojil dirko Indy 500."

Memorial Day je ameriški praznik, ki se slavi vsako leto v zadnjem ponedeljku meseca maja in to v čast padlim v vojni za domovino. Toda Indy je pač povezan s tem praznikom, kajti največja dirka na svetu je vedno na sporedu zadnjo nedeljo v maju.

Po neprimerni opazki Freia, se je vsul pravi plaz ogorčenja. Časnik Denver Post je takoj odpustil novinarja, predsednik in poslovni direktor časnika Mac Tully in šefinja redakcije Lee Ann Colacioppo sta v ponedeljek objavila skupno pojasnilo, v katerem sta objavo Freia iznačila za nespoštljivo in nesprejemljivo. V tej objavi sta tudi zapisala, da Frei ne dela več za Denver Post. "Ta objava na twitterju ne reprezentira tega, v kar verjamemo in za kar se zavzemamo. Srčno upamo, da bo Takuma Sato sprejel naše opravičilo."

Frei, ki je za svoje minulo delo prejel kar nekaj medijskih nagrad, je svojo objavo na twitterju umaknil in jo zamenjal za daljšo pojasnilo: "Pošteno sem ga usekal, zato mi je žal. Proizvedel sem neumno navezo na čustven konec tedna. To bi moral bolje vedeti in zaradi tega obžalujem svoje dejanje." Frei je potem pojasnil, kako se je njegov oče v drugi svetovni vojni boril proti Japoncem. O tem je napisal tudi knjigo. "Naredil sem napako. Seveda vem, da je od tega že 72 let. Opravičujem se pri vse, ki sem jih užalil, še posebej pri Satu. Besen sem nase, ker kaj takega nikoli ne bi smel izreči in ker ne bi smel v to vpletati časnika Denver Post."                       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Škoda, do Alonsovega odstopa sem bil prepričan, da bo zadnjih 20 krogov razbil vse z serijo hitrih krogov ter zmagal.
31.5.2017 11:14:27
hubertfast
Imam občutek, da se v Indiju ne splača bežati ter obremenjevati avta, ker je SC itak tam, da zopet vse tako ali drugače strne. Držati se moraš spredaj in nato v zadnjih krogih napasti na vso moč.
31.5.2017 11:18:56
matjazx
Ja no tri ure ogrevanja, rumenih zastav in reklam za zadnjih 15 krogov dirkanja na polno.
31.5.2017 11:24:41
2fast4y
Kaj vse je že izjavil Trump...odpuščen bi moral biti že 500krat
31.5.2017 15:14:23
Dynisco
Nimaš kaj, se zgodi tudi takale kozlarija. Tip je mislil, da bo izpadlo bolj kot joke pa je potegnilo povsem kontra.
31.5.2017 20:31:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija