EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Ostali športi   |   24 ur Le Mansa
Ni in ni sreče za Japonce
Porsche je dobil 85. izvedbo legendarne 24-urne dirke.
Artur Švarc
19. junij 2017 | 14:15:54

Zmagovalci so se v vodstvo prebili šele uro pred koncem preizkušnje, s skupno zmago pa so Nemci poskrbeli za še en trojček zmag v zadnjih treh letih, dosežek, kakršnega so imeli že v letih 1983 in 1998.

Timo Bernhard je tekmeca Ho-Pin Tunga iz ekipe slavnega igralca Jackieja Chana prehitel eno uro pred koncem 24-urne preizkušnje; do konca so Nemec in njegova novozelandska sotekmovalca znali zadržati vodstvo, v 24 urah so prevozili 367 krogov. Britanec Oliver Jarvis, Francoz Thomas Laurent in Kitajec Tung Hon-pin so na koncu prevozili krog manj, tretji so bili v skupnem seštevku Švicar Mathias Beche, Brazilec Nelson Piquet mlajši in Danec David Heinemeier Hansson s tremi krogi zaostanka.

Za Bernharda je bil letošnji uspeh druga zmaga na prestižni dirki, prvič je slavil 2010 kot član Audijeve ekipe. Medtem ko so pri Porscheju slavili, so pri Toyoti lahko spet ugotovili, da jim Le Mans ni usojen. Lani so Porscheju dobesedno podarili zmago v zadnjem krogu, ko je Kazukiju Nakajimi dirkalnik odpovedal le nekaj kilometrov pred ciljem.

Letos ni bilo tako dramatično, je pa japonska ekipa vseeno ostala brez tako želene zmage. Pred nočnim delom preizkušnje so Kamui Kobayashi, Mike Conway in Stephane Sarrazin v soboto še vodili in imeli lepo prednost, toda nočni del dirke je prinesel tehnične težave s sklopko in sanj o zmagi je bilo kmalu konec. Za nameček pa je Toyotina druga posadka z Yujijem Kunimotom, Nicolasom Lapierrom in Josejem Mario Lopezom prav tako končala dirko predčasno.

Res pa je, da se v Le Mansu niti pri Porscheju niso izognili smoli. Dobršno mero jo je imela prva posadka na čelu z Nemcem Andrejem Lottererjem, ki si je v zaključnih urah privozila že ogromno prednost 13 krogov, toda dirkalnik, ki sta ga vozila še Neel Jani in Nick Tandy, je odpovedal po 21 urah in nenadoma so se vrata za uspeh odprla za ekipo Chana.

Če bi ta ekipa ostala na vrhu, bi poskrbela za prvo skupno zmago zasebnega moštva, toda edini preostali tovarniški konkurent se je podal v resen lov. Berhnard je tekmece ujel po 348 krogih in nato poskrbel za veliko slavje.

"Sanje so se mi uresničile. Ta dirka lahko poskrbi za izjemno lepe občutke, lahko pa je tudi zelo kruta. Nikoli ne veš," je bil ob slavju z mislimi tudi pri osmoljencih dirke zmagovalec Bernhard.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Zanimiva dirka. Toyota pa kot, bi nekako sledila Hondi v F1, čeprav to vendarle ni isto, saj hitrost je, vzdržljivost je vprašljiva, smole pa en kup. No upam, da ne bodo vrgli puške v koruzo in se naskednje leto ponovno podali v boj. Aja, še to, letos je bilo zelo malo krogov, kar 30 manj od rekorda, kar je ogrooomno. Če bi dal to v čas, je to 1h in 40min vožnje (pri povprešni hitrosti 3min20sek na krog). Ja dosti pripomoreji rumeni zastave, ki so po odsekih. Pa tudi smola vseh v LMP1.
19.6.2017 15:10:56
byrkus
Pa treba je omenit, da je zmagoviti Porsche #2 na neki fazi dirki za vodilnim avtom zaostajal 18 krogov, kar znese kakih 245 km. Plus tega na rekord ni bilo mogoče računat že od prve počasne cone dalje, omejitev 80 na razdalji vsaj kilometra pač naredi svoje. Za Toyoto pa enostavno ne vem, kaj bi rekel. Pri vsej smoli, ki jo imajo v vseh letih prisotnosti, imam nekakšen občutek, da ne bi uspeli zmagati niti, če bi vsi avti vile Toyote... Kot je nekoč rekel Mario Andretti, "ko pride mesec maj (obdobje dirke Indy 500), si enostavno zaželim, da bi se pisal Unser"; Toyota bi lahko podobno rekla "ko napoči sredina junija, bi si želeli, da bi se imenovali Porsche".
19.6.2017 17:53:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija