EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Toyoti zmago odpeljal komisar
V 24 urah kaosa znamenite dirke je Toyotinemu vodilnemu dirkalniku odpovedala sklopka in to zaradi zelo bizarnega razloga.
Artur Švarc
20. junij 2017 | 14:30:51

Kobajaši se je malo čez polnoč Toyoto TS050 s številko #7 ustavil ob progi zaradi pregrete sklopke, ta pa se je pregrela v fazi varnosnega avtomobila, ko je Kobajaši čakal na rdeči luči ob koncu boksov, da SC mimo odpelje vlakec dirkalnikov. A Kobajaši je naenkrat speljla, saj je rekel, da je videl funkcionarja, ki mu je pokazal, da naj zapusti bokse, hkrati pa je po radijski zvezi zaslišal ukaz, da ustavi in je spet takoj ustavil. Sklopka v Toyoti se je začela nevarno pregrevati, kar je poznejša vožnja za varnostnim avtomobilom le še poslabšala.

»Vodilni avto #7 je razvil izredno nenavadno težavo,« je povedal Toyotin tehnični šef Pascal Vasselon. »Stal je v vrsti za izvoz iz boksov, ko je nekdo, ki se je zdel kot funkcionar, pokazal, da naj zažene avto, a ker je bila luč še vedno rdeča, smo ga ustavili. To se je ponovilo dvakrat ali trikrat, kar za tako sklopko ni načrtovano in se je pregrela.«

Pozneje se je izkazalo, da je bil »funkcionar« na koncu boksov kar Vincent Capillaire, ki je s svojo ekipo Algarve Pro Racing zasedal zadnjo garažo.

»V soboto zvečer sem čakal na svojo izmeno s čelado na glavi,« je na Facebooku zapisal Capillaire. »Hotel sem le pokazati svojo podporo vodilnemu avtomobilu, ki je stal pri rdečih lučeh nekaj metrov od mene. TO je bila spontana akcija, za kar sem pozneje dobil kazen od komisarjev. Priznam, da je bilo neprimerno.«

Oglasilo se je nekaj dirkačev, ki razumejo situacijo, saj so na dirki skoncentirani na usmerjanja na mesto za postanek, za preproste gibe rok, naj speljejo in pri omejeni vidljivosti, komunikaciji po radijski zvezi in osredotočenostjo na dirko je lahko kretnja roke nekoga, ki ga oči niti ne zaznajo v celoti, dovolj velik faktor, da se je zgodilo, kar se je zgodilo v Kobajašijevem primeru.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Falcon
nemogoče kakšni razpleti, na glavo mi kar hodi tisti izrek da dirka izbere zmagovalca-druga toyota #8 pa je odstopila ker se je lmp2 bolid zaletu odzad vanjo. glede na potek dirke pa bi lahko ena ali pa druga zmagala z lepo prednostjo...to bodo meli japonci cele travme za nastopit na le mansu spet. Sploh ker so scenariji te in lanske dirke (+še dirke leta 2014 mislim da, odstop zaradi napake na napeljavi sredi noči ob lepem vodstvu) enostavno že za rubriko saj ni res pa je.
20.6.2017 17:59:27
byrkus
Spomnim se tudi leta 1999, ki je sicer v trajnem spominu ostala zaradi dobesedno letečih mercedesov. BMW je vodil, Toyota ga je lovila, in ko je že kazalo, da bi se lahko boril za zmago, mu je razneslo zadnjo gumo. Ukjo Katajama je takrat izvrstno reagiral in pri hitrosti krepko nad 300 km na uro obdržal kontrolo nad avtom, a je moral zatem tudi počasi pripeljati v bokse na popravilo. Na koncu so bili drugi s krogom zaostanka...
20.6.2017 18:32:45
matjazx
Katerega Porscheja je dobil za nagrado?
21.6.2017 7:37:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija