EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Ostali športi   |   Otmar Szafnauer
Hondi manjka izkušeno osebje
Szafnauer, glavni operativec pri Force Indiji, meni, da je za težave Honde v najnovejši dobi v F1 krivo pomanjkanje izkušenega osebja.
Artur Švarc
6. julij 2017 | 16:44:03

Otmar Szafnauer je za delal za Hondo v njihovem obdobju 2001 do 2008. Sam meni, da je glavna težava, da Japoncem pri Hondi ne uspeva, da nimajo osebja s primernimi izkušnjami.

»Spomnim se, da so fantje, ki so delali v tretji generaciji Honde v F1 in izvirali osemdesetih, imeli ogromno izkušenj. Znali so sestaviti stvari, tako kot od njih vrhunski motošport zahteva. Spomnim se, ko je Takeo Kiuči, ki je bil Sennin in Prostov inženir, v dveh ali treh letih razvil najmočnejši in najlažji V10 motor. Vedel je, kaj potrebuje za to in je to tudi naredil. Motor je imel 968 KM in 88 kilogramov teže, kar je nekoliko lažje in močneje od BMW-jevega.«

»Zdaj jim manjkajo ljudje, ki bi vedeli, kako se take stvari izpelje. Hasegawa je že prej delal na teh projektih, a je bil le inženir za kakovost in mislim, da nima potrebnega znanja, da bi delal na projektu motorja za F1. Včasih so imeli sposobnih inženirjev več kot dovolj, zdaj pa traja, da jih najdejo.«

Eden od razlogov za težave naj bi bilo tudi dejstvo, da razvoj motorja še vedno poteka na Japonskem. Szafnauer meni, da to ne vpliva bistveno na današnje rezultate.

»Tudi včasih je bilo tako, le da smo motorje sestavili v Angliji, razvoj, dizajn in izdelava pa je v celoti potekala na Japonskem. Razumeti morate, da je to zelo zapleten porces.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Res je. Predvsem je pa treba pri vsem skupaj vedet, da so današnji f1 motorji izjemno kompleksni. Sploh ta TJI tehnologija je zelo občutljiva; razkorak med uničenim motorjem zaradi vibracij ter ne-efektivnim delovanjem je izjemno majhen. Govori se, da je mercedes eksperimentiral s tehnologijo, ki jo sedaj uporablja v f1 že približno 10 let nazaj (pred vstopom v f1), zadnjih nekaj let pa le še izpopolnjujejo in pilijo preverjen koncept.
19.7.2017 22:28:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija