Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ostali športi   |   F E
Audi prvi nemški proizvajalec v Formuli E
Pri Audiju so tudi uradno prevzeli ekipo Abt in bodo od 2018 naprej vozili pod imenom Audi Sport Abt Schaeffer.
Artur Švarc
7. julij 2017 | 11:00:19

Bavarski proizvajalec je že lani napovedal, ad bo Formulo E izkoristil za promocijo svojega programa električne mobilnosti in zdaj so tudi formalizirali prevzem svoje poltovarniške ekipe Abt.

»V zadnjih mesecih smo povečali našo podporo Formuli E, tako na dirkah kot pri razvoju,« je povedal član Audijevega upravnega odbora, Dr. Peter Mertens.

»Audi bo prvi nemški proizvajalec, ki bo od prihodnjega leta aktivno vpleten v to dirkaško serijo, kar kaže tudi na našo zavezanost električni mobilnosti tako na stezi in od naslednjega leta z e-tronom tudi na cestah.«

Audi bo obdržal razvojnega partnerja za pogon, podjetje Schaefer, ko bodo v sezoni 2018/2019 preklopili na en dirkalnik na dirko, pa ne izključujejo niti preimenovanja pogonskega dela.

Abtova ekipa, ki je že od nekdaj motošportni partner Štirih krogov, bo še naprej vodila Audijev FE program. Ekipa ta hip razvija tako dirkalnik za prihodnjo sezono kot sezono potem, ko kot rečeno ne bo več menjave dirkalnika med dirko.

V ekipi zagotovo še dve leti ostaja Di Grassi, malo manj pa je jasna usoda Dniela Abta, a verjetno bo vozil tudi prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija