Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dron premagal Formulo E
V okviru dirke Formule E v New Yorku je potekala tudi demonstracija drag race med dirkalnikom te serije in Titanovim dronom.
Artur Švarc
18. julij 2017 | 14:54:15

Pospeševanje je gladko dobil dron, s katerim tekmujejo v dirkah dronov. Na tretjini steze so organizatorji želeli demonstrirati, kateri od obeh dirkalnikov je hitrejši v treh štartih. No, zmaga je pripadla elektro formuli, saj je dron pri vračanju na štartno črto po prvem štartu nič kaj elegantno strmoglavil.

Titanov dron GFD1 ima osem propelerjev na štirih rokah in meri 1 meter. Prva različica tega drona zmore do 177 km/h, ta v New Yorku pa je bila izboljšana in naj bi presegala 200 km/h. Dirke z droni so vedno bolj popularne, pilotira se jih preko kamere, ESPN3 pa je že napovedal, da bo prenašal dirke, ki jih organizira FDR, Federation of Drone Racing. Kot vse kaže, tudi ta dirkaška disciplina prihaja v ospredje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija